Підсумки роботи управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі за 2016 рік

i
Поділитися новиною

iУ звітному році робота управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі спрямовувалася на виконання своєї функції, як виконавчого органу державної влади, що втілює в життя державну пенсійну політику, підтримку стабільності пенсійної галузі, виконання бюджету Фонду, забезпечення прав застрахованих осіб і контроль за достовірністю відомостей у системі персоніфікованого обліку.

Станом на 1 січня 2017 року до бюджету управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі з усіх джерел фінансування на виплату пенсій та допомог надійшло 335755 тис. грн, що на 14817 тис. грн більше, ніж за відповідний період минулого року. План власних надходжень на звітний період виконано на 119,1%. При плані 835,3 тис. грн фактично надійшло коштів 994,7 тис. грн, у т.ч. план грудня місяця виконано на 113,7%. 

За рахунок зазначених ресурсів у законодавчо встановлені терміни забезпечено стале і своєчасне фінансування пенсій та грошової допомоги 17068 пенсіонерам району.

Місячна потреба на виплату пенсій у районі зросла у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 1953 тис. грн і в січні 2017 року досягла 29715 тис. грн.

Заборгованість по сплаті пенсійних внесків на 1 січня 2017 року зменшилася в порівнянні з початком року на 3,3 тис. грн і склала 200,2 тис. грн, у т.ч. недоїмка по внесках — 160,0 тис. грн, по пені — 19,7 тис. грн, по штрафних санкціях — 20,5 тис. грн.

Заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій зменшилася з початку року на 310,7 тис. грн (за рахунок списання боргу підприємства – банкрута «Колос») і склала на звітну дату 1103,7 тис. грн, у т.ч. заборгованість підприємств-банкрутів становила 1000,7 тис. грн. Борг зі сплати єдиного внеску, що рахувався на 1.10.2013 року, становив 680,4 тис. грн, у тому числі недоїмка по внесках – 596,6 тис. грн. Після передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску постійно здійснюється співпраця з органами фіскальної служби щодо погашення боргів. Протягом 2016 року борг по єдиному соціальному внеску, який рахувався на 1 жовтня 2013 року, зменшився на 85,3 тис. грн, а з часу передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску загальна сума погашення боргів становить 432,3 тис. грн.

У 2016 році відповідно до ст.12 Закону України «Про виконавче провадження» управлінням, як стороною виконавчого провадження, спільно з державними виконавцями проведено 13 рейдів та 64 рази відвідали боржників. Із початку року працівниками управління проведено ознайомлення з 65 виконавчими провадженнями. У результаті спільних дій УПФУ в Гадяцькому районі та Гадяцького районного ВДВС ГТУЮ в Полтавській області у 2016 році надійшло коштів на суму 92,1 тис. грн, у тому числі з рахунків виконавчої служби – 80,2 тис. грн, та самостійно сплачено боржниками 11,9 тис. грн.  У 2016 році спеціалістами управління призначено 536 нових пенсій (у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року число новопризначених пенсій зменшилося на 49). Пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлено 13 громадянам, проведено 1401 індивідуальних перерахунків пенсій, виплачено 837 допомог на поховання, видано 4009 довідок по місцю вимоги. На даний час у районі оперативно забезпечується виплата пенсій 381 внутрішньо переміщеній особі з Донецької та Луганської областей. Із 1 липня 2016 року такі виплати здійснюються виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України». Для забезпечення спрощення процедури отримання послуг, скорочення термінів надання та підвищення їх якості в управлінні працює відділ обслуговування громадян. У 2016 році на прийомі побувало 8337 громадян та надійшло 16 письмових звернень. Із метою удосконалення системи надання соціальних послуг громадянам із 1 липня нинішнього року в області стартував проект по запровадженню єдиної електронної системи призначення і виплати пенсій. Нова система передбачає функціональний поділ на дві складові: безпосереднє спілкування фахівців із пенсіонерами у залах обслуговування (фронт-офіс) і оброблення документів, отриманих від громадян, із подальшим наданням кінцевого результату (бек-офіс).

Запровадження централізованої системи призначення і виплати пенсій сприяє максимальній автоматизації процесів – від звернення до призначення і виплати пенсії. Також завдяки нововведенню з’являється можливість упередити переплати і дублювання виплат; надійно захистити персональні дані від втрати, фальсифікації та нецільового використання; мінімізувати дію «людського фактора» (помилок, зловживань, корупції).    

У ході проведення 199 зустрічних перевірок достовірності видачі підприємствами, установами, організаціями документів для призначення і перерахунку пенсій попереджено 43 порушення. За 2016 рік проведено 22 перевірки поштових відділень та УДППЗ «Укрпошта» і 8 перевірок банківських установ щодо цільового використання коштів Пенсійного фонду на виплату пенсій і допомог (виявлено порушення в оформленні виплатних документів) та 60 перевірок платників щодо достовірності поданих відомостей по застрахованих особах (по результатах перевірок виписано 45 приписів щодо усунення порушень). У поточному році продовжувалася співпраця з місцевими засобами масової інформації, унаслідок якої розміщено 20 публікацій у газетах району, проведено 12 семінарів, 2 прес-конференції, 6 «круглих столів», 12 виступів на радіо, 4 флеш-моби, 35 виїзних прийомів громадян. На «гарячу лінію» управління звернулося 366 осіб. Крім того, проводяться щотижневі інформації на апаратних нарадах у райдержадміністрації, виступи в РДА перед активом району. Протягом року в управлінні постійно проводиться робота, спрямована на реалізацію актів Президента та Кабінету Міністрів України з питань боротьби з корупцією та інших документів антикорупційного спрямування.

В.Товстий, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...