Народні засоби від підвищеного і зниженого тиску

від давлєнія
Поділитися новиною

від давлєніяНайгірше переносять стрибки атмосферного тиску літні люди, які страждають від підвищеного або зниженого тиску, а також дівчата і жінки із так званою ВСД і просто метеочутливі.

На зміну погоди у представників цих особливо вразливих груп болить і паморочиться голова, починається нудота, слабкість, нездужання, шум і важкість у голові. Це може бути пов’язано з різкою зміною артеріального тиску у відповідь на зміну атмосферного на тлі недосконалості вегетативної регуляції. Добре, якщо вам вдалося умовити вашу маму, бабусю чи дідуся відправитися до лікаря. Але що робити, якщо гіпотензивні препарати виписані, але пацієнт відмовляється пити «цю хімію», або просто на них немає грошей, або симптоми у вас так слабко виражені, що якось не хочеться втягуватися в життя «на таблетках»? У такому випадку спробуйте скористатися народними засобами від тиску, щоб привести його показники в норму.

Народні засоби від підвищеного тиску

Серед безлічі народних засобів від підвищеного тиску дуже популярні рецепти на основі ягід журавлини. Журавлина має сечогінну властивість. Вона виводить зайву рідину, що сприяє зниженню тиску.

Лимон із журавлиною і медом: Натріть на тертці лимон. 1 ст. ложку такої лимонної кашки змішайте з 1 ст. ложкою журавлини і 1/2 ст. ложки подрібненої шипшини. Додайте до суміші (її можна додатково пропустити через м’ясорубку) склянку меду. Приймайте по 1 ст. ложці суміші вранці і ввечері.

Журавлина з медом . Ягоди журавлини подрібніть на м’ясорубці або в блендері до пюреподібного виду. Цю суміш з’єднайте з натуральним медом у співвідношенні 1: 1. Зберігати в скляному або фарфоровому посуді у прохолодному місці. Приймайте по 1 ст. ложці за 15 хвилин до їжі, 3 рази на день.

Інжир багатий калієм, який благотворно впливає на серцево-судинну систему. 2 ст. ложки інжиру потрібно залити склянкою окропу, нагріти 30 хвилин на водяній бані в закритому посуді і двічі процідити. Пити відвар потрібно по 1/2 склянки 3 рази на день за півгодини до їди.

Кефір і кориця – дуже простий рецепт від підвищеного тиску. Змішайте 1 ч. ложку кориці зі склянкою кефіру і випийте цей напій (бажано на ніч).

Чорна горобина. Це ягода, багата рутином, який знижує проникність і ламкість капілярів. Сік потрібно пити по 1/4 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди. А можна просто з’їдати щодня по 100 г ягід чорної горобини. Курс лікування – 10-20 днів.

Народні засоби при зниженому тиску

Найпопулярнішим засобом у метеочутливих людей є чашка кави. Цей напій на якийсь час підвищить тиск і поверне бадьорість. Але як підвищити тиск, якщо кава не допомагає?

Ізюм: 30-40 промитих родзинок потрібно залити на ніч склянкою води, а вранці з’їсти їх натщесерце. Також можна випити воду, в якій замочувалися родзинки.

Сік моркви і шпинату теж допоможе. Ці види соків змішують у співвідношенні 2:1 і п’ють по 1 склянці 3 рази на день перед їжею. Курс лікування – тиждень, можна повторити через 1-2 місяці.

Корінь солодки. Заваріть 1 ч. ложку подрібненого кореня солодки в склянці окропу протягом 5 хвилин. Приймаєте 1 раз на день протягом декількох днів.

Імбир. Для приготування напою розчиніть 1/2 ч. ложки імбиру в склянці міцного солодкого чаю і пийте 3 рази на день протягом тижня. Але не збільшуйте дозу, інакше почастішає серцебиття.

Настоянка або ефірна олія розмарину – стимулює центральну нервову систему і покращує кровообіг, тому розмарин допомагає підвищити тиск. Можна приймати до 10 мл настоянки розмарину в день або додавати свіжоприготований настій трави в їжу в якості спеції. Інший спосіб – використовувати ефірну олію. Просто додайте 3-4 краплі олії в аромалампу або на серветку і вдихайте 10-15 хвилин.

Пам’ятайте, консультація з лікарем ніколи не завадить. Будьте здорові.

Ваш «БМ» 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...