Браконьєрство: через вбивство оленів перевірять єгерів

браконьєр
Поділитися новиною

браконьєрКричущий випадок стався наприкінці минулого року  – у заповідному урочищі «Вільшане» Новосанжарського району  браконьєри вбили одного оленя та поранили іншого.

Шкура тварини лежала просто на землі, а внутрішні органи були знайдені неподалік у струмку.

Відразу після цього у Полтавській обласній державній адміністрації відбулася нарада з розгляду питання випадку несанкціонованого відстрілу диких тварин. Після тривалих обговорень депутати обласної ради, на чолі з головою постійної комісії з питань екології, вирішили ініціювати перевірку усіх мисливських господарств на території Полтавської області.

Подія, що сталася на Полтавщині, виявилася останньою краплею, яка змусила громадськість перейти до активних дій у плані збереження диких тварин. «Заворушились» і мешканці Гадяцького району. Вепричанин повідомив працівникам редакції, що випадки жорстокого браконьєрства відбуваються і у нас. Звісно, не в таких масштабах, але все ж… Кажуть, що в періоди закритого полювання на території заповідних зон поблизу Веприка місцеві браконьєри відстрілюють диких тварин. Неодноразово люди, які проживають поблизу лісу на території Веприцької сільради, де полювання заборонене, знаходили шкури з головами диких кіз і кабанів.

Цікаво, чи знає про це сільський голова? У телефонній розмові Віктор Золотарьов повідомив, що про такі випадки чує від нас уперше.       

Тому ми зателефонували до головного мисливствознавця району Володимира Кизя (хто, як не він, повинен тримати руку на пульсі).

Тут завтра буде вставка!!!!!

Чекатимемо обласну перевірку і в нашому районі. Бо якось дивно виходить: факти є, але про них ніхто нічого не чує і не бачить (або ж просто не хочуть бачити)…

Та й контроль за дотриманням правил полювання повинен бути більш жорстким. Адже  у гонитві за черговим трофеєм  не встигнемо оглянутись, як втратимо і без того малочисельний тваринний світ.

Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація

 

Полювання на парнокопитних тварин (козуля, кабан, олень) проводиться за спортивними ліцензіями, які також видають користувачі мисливських угідь згідно графіка проведення колективних полювань та затвердження ліміту добування.

За порушення правил полювання винні особи притягуються до адміністративної або кримінальної відповідальності, крім того, відшкодовують збитки, завдані державному мисливському фонду, а вони, згідно такс для обчислення розміру відшкодувань збитків, досить значні. За незаконне добування однієї голови:

лось − 20000 грн, олень – 15000 грн, кабан – 10000 грн, козуля – 8000 грн, бобер − 2600 грн, бабак – 1500 грн, куниця – 1500 грн, ондатра – 1000 грн, заєць-русак – 500 грн, тхір лісовий – 500 грн, білка – 100 грн, лебідь – 1000 грн, гуси – 500 грн, сіра куріпка – 500 грн, качки, лиски, голуби, кулики, перепілки та інші мисливські птахи – 250 грн за 1 шт.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...