Поліцейські почали переодягатись

Помічник чергового Віталій Петраш у стандартній формі
Поділитися новиною

Помічник чергового Віталій Петраш у стандартній форміІз 1 січня атрибутика міліції не дійсна. До переліку речей, які себе віджили, відносять:  посвідчення, печатки, логотипи та емблеми міліції і Міністерства внутрішніх справ України.

Поліцейські повинні носити нову форму, мати при собі посвідчення та жетон працівника поліції. Але мало хто зустрічав на вулицях нашого міста поліцейського, одягненого за новими правилами і стандартами. Про те, чи забезпечені наші правоохоронці усім необхідним згідно нового законодавства, ми запитували у начальника Гадяцького ВП Віталія Браславця.

Начальник відділу дещо виправив нашу інформацію. Виявляється, згідно п.17 розділу 11 Закону України «Про національну поліцію» поліцейським дозволяється носіння та використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції, до затвердження Кабінетом Міністрів України зразків форменого обмундирування поліцейських та забезпечення ним у визначеному порядку відповідно до затверджених норм. Тому питання із забороною використовувати міліцейську форму відпадає. Та все ж форму вже почали потроху замінювати.

DSC 3986 копия«31 грудня минулого року ми зняли всю атрибутику міліції, як того вимагає чинне законодавство.  Заміна форменого одягу вже почалась, але, на жаль, 100-відсотково держава не змогла нас забезпечити новим одягом до 2017 року. Ми знаємо ситуацію в країні і просимо до цього поставитись із розумінням.

На сьогодні відділ забезпечений новим форменим одягом  частково. Першочергово його отримав керівний склад, працівники чергових частин, адже це наше обличчя, і дільничні інспектори поліції», – розповів начальник відділу.

Дільничний інспектор Станіслав ШестопаловУсього у Гадяцькому відділі поліції 84 працівники. Із них лише 15 отримали новий формений одяг. Як виглядає нова форма поліцейського, бачили і ми. Комплект, наданий Україні японцями, на нашу думку, виглядає трохи  не солідно. Проте, як стверджують самі поліцейські, дуже теплий і зручний. А от інший, стандартний, має більш серйозний дизайн. Правда, видають лише один комплект, вартість якого, зі слів начальника ВП, близько 6 тис. грн.  

Повністю переодягти поліцейських обіцяють до кінця січня 2017 року. Головне управління вже ніби й форму закупило, залишилось лише її роздати. А поки що нагадують, що ті працівники, які ходять у формі старого зразка, ніяким чином не порушують законодавство.

До речі, зміна зовнішнього вигляду – це не єдина новинка у поліції. Заступники начальника відділу та начальники секторів уже отримали нові посвідчення поліцейського та нагрудні знаки (жетони). Усі повинні отримати їх найближчим часом. Щоправда, ймовірно, посвідчення змінять не всім, адже більшість старих ще чинні за термінами використання.

Оксана Кириченко

На фото: Помічник чергового Віталій Петраш у стандартній формі

Дільничний інспектор Станіслав Шестопалов у новій формі японського виробництва

LIVE OFFLINE
track image
Loading...