В районі зніматимуть містичне кіно

кіно
Поділитися новиною

кіно«Зйомки відбудуться однозначно і категорично!» – стверджує керівник проекту гадячанин Микола Торяник. Він же режисер, сценарист та ідейний організатор майбутнього фільму, який планують відзняти у  2017 році у Гадяцькому районі.

Про це повідомив Микола Федорович на своїй сторінці у соцмережі. Тому, щоб бути першими у курсі подій і дізнатись усі подробиці, ми вирішили поспілкуватись із автором ідеї.

Микола Торяник цікавиться кіномистецтвом уже давно. Про його стрічки знають навіть за кордоном, адже неодноразово він був лауреатом багатьох всеукраїнських і міжнародних кінофестивалів, звідки приїздив із високими нагородами.  Саме це, як стверджує він сам, дає йому моральне право знімати фільм такого плану.

«Я знімав багато стрічок про природу, документальних, про Майдан. Але завжди хотілося створити щось цікавіше, розумієте, солідніше.

Так як мене давно цікавить тема Гоголівських творів, вирішив спробувати відзняти фільм  за мотивами одного із них, а саме «Купальська ніч». Містика і все, що пов’язане із нею, мені дуже цікаве. У стрічці буде все – від козаків до водяних. Фільм буде своєрідною паралеллю між сучасністю і минулими часами». Зібрати творчих людей не стало проблемою. Щойно автор ідеї опублікував заклик у соцмережах про пошук робочої групи – бажаючих взяти участь у зйомках було хоч відбавляй. До того ж, багаторічна участь у кінофестивалях допомогла із потрібними знайомствами.

«Зараз я веду переговори із солідними телерадіокомпаніями, щоб задіяти їх у зйомках. Нам потрібна якісна апаратура, якої ми не маємо. Та й допомога професіоналів буде не зайвою. Також кілька колег, із якими я працював на кінофестивалях, уже дали попередню згоду на участь у проекті у якості постановників і операторів», – хвалиться Микола Федорович.

Зйомки фільму запланували на середину літа. До цього часу готуватимуть сценарій, підбиратимуть акторів, обиратимуть місця для основних сцен фільму. До речі, спробувати себе у якості актора зможе кожен бажаючий.

«Основною ідеєю фільму буде день Івана Купала, масштабне і специфічне святкування якого буде спеціально організоване у одному із сіл Гадяцького району. Там будемо знімати головний епізод наживо. У кадр потраплять не лише актори, а й прості люди, які прийдуть на свято. Щоправда, точне місце ще не визначене. Найближчим часом будемо проводити переговори із головами сільрад. Потрібна місцевість поблизу річки і з гарною церквою. Ймовірно, обиратимемо між Плішивцем, Книшівкою, Броварками, Малими Будищами і Вельбівкою.

Але це будуть зйомки не одного дня – окремі сцени зніматимемо і в Гадячі».

Як би не хотілося автору впоратись із задуманим лише силами своєї команди, усе ж без сторонньої допомоги не обійтись. Частину костюмів доведеться просити у місцевому коледжі культури і мистецтв, частину ж будуть шити спеціально для головних героїв. Та й голову сільської ради доведеться прохати, щоб спеціально підготував і благоустроїв місце. Але найбільше турбує Миколу Торяника фінансова допомога.

«Рівень і якість стрічки залежатимуть від фінансування. Якщо будуть кошти, то ми зможемо працювати кращою апаратурою, орендувати квардрокоптер для повітряних зйомок, підключити спецефекти. 

Я вже спілкувався із заступником голови РДА із цього приводу. Він пообіцяв допомогти із організаційними питаннями. До міської ради ще не звертався, але планую найближчим часом. Це була б гарна подія для нашого міста і для наших людей. Сподіваюся, мене підтримають».

Фільм планують змонтувати у найкоротші терміни – уже через місяць після останнього дубля він буде готовий. Тому, ймовірно у вересні, як би це голосно не пролунало,  він вийде у прокат. Стрічку, без сумніву, покажуть у Гадячі, а також запропонують для показу на обласних телекомпаніях.

«Час покаже. Пропонуватимемо багатьом. Якщо все вдасться, поїдемо на фестиваль!»

Спілкувалась Оксана Кириченко

Фото використане як ілюстрація

LIVE OFFLINE
track image
Loading...