Принизили честь та гідність?

Лікарн
Поділитися новиною

Лікарн28 грудня в актовій залі ЦРЛ відбулися збори, були присутні керівники районної влади та медичні працівники. Спочатку обговорили розподіл Полтавщини на чотири госпітальні округи та зауважили, що це ніяк не вплине на чисельність ліжкового фонду,  жодних скорочень у наступному році не передбачається. Олександр Басараб (головний лікар ЦРЛ) сказав, що і надалі наші медичні працівники працюватимуть над удосконаленням якості медичних послуг населенню.

Медична реформа

Валентина Близнюк (головний лікар ПМСД) розповіла, що з 1 січня буде впроваджена нова реформа в медичній галузі, і триватиме вона три роки. У зв’язку з цією реформою пацієнт зможе обрати собі сімейного лікаря та педіатра. Укладається угода з чітко визначеним обсягом послуг, які оплачує держава.

У центральній лікарні та районі уже завершують упровадження програми «Електронний пацієнт», в електронну базу даних уже внесено 99,8% населення.

У ЦРЛ медична реформа пройде пізніше, 2017 рік буде тільки підготовчим, а уже у 2018 році вступатимуть у процес реформування. До цього часу потрібно привести ліжковий фонд до нормативів та занести всі дані в електронну карту.

Цифровий рентген та флюорограф

Це питання обговорювали досить емоційно. У попередніх номерах тижневика ми писали про те, що під час робочого візиту голови РДА до лікарні було виявлено, що люди купували плівку для рентгену та флюорографії, а новим цифровим апаратом не користуються. Тоді ж біля рентген-кабінету повісили плакат із написом «Стоп хабар». Це обурило деяких працівників. Марія Осипчук (заст. гол. лікаря з медичного обслуговування населення) сказала, що такі дії з боку районного керівництва принижують честь та гідність медичних працівників лікарні, деякі присутні підтримали її оплесками. При цьому із залу лунали зауваження, що тільки лікар знає, який знімок кращий, цифровий чи плівковий, а голова РДА чи будь-хто інший без спеціальної медичної освіти не може вказувати, чим користуватися краще. Урешті решт домовилися, що в окремих випадках все ж потрібно купувати плівку, але такі рішення повинні бути обґрунтованими.

Оксана Руденко

3 коментарі до “Принизили честь та гідність?

  1. Цитата: “Урешті решт домовилися, що в окремих випадках все ж потрібно купувати плівку, але такі рішення повинні бути обґрунтованими” Ви що знущаєтесь? в яких це випадках??? в усьому світі вже досить давно перейшли на цифрові – це швидше, дешевше , якісніше та точніше. Так можна порівняти й фотоапарати, чому ж ми вже давно не користуємось фотоплівкою ? Проблема як раз у тому, що сама процедура проводиться на комп’ютері, а працювати на ньому не усі вміють. От по старінкі і дєрзаєм.

  2. Сначала нада уточнить какую им аппаратуру проставили а потом писать возмущение

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...