Останні новини України

НБУ обмежує
Поділитися новиною

НБУ обмежує суму розрахунків готівкою для фізичних осіб
НБУ обмежуєНаціональний банк України анонсував зниження з 4 січня 2017 року граничної суми розрахунків готівкою за участю фізичних осіб із 150 тис. до 50 тис. грн. Так, постанова передбачає граничну суму розрахунків готівкою між фізичною особою та підприємством (підприємцем) протягом одного дня в розмірі 50 тис. грн, а також фізичних осіб між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, – у розмірі 50 тис. грн. При цьому безготівкові розрахунки можуть здійснюватися без будь-яких обмежень, і банки зобов’язані забезпечити безготівкові перерахування на вимогу клієнтів у повному обсязі.

 

 

В Україні будуть випускати гвинтівку M16
В Україні будуть випускатиДержпідприємство «Укроборонсервіс» і американська компанія Aeroscraft підписали меморандум про співпрацю, який передбачає виробництво в Україні стрілецької зброї за стандартами НАТО. Першою зброєю, яку по пілотному проекту буде виготовлено в Україні, стане автоматична гвинтівка М16 моделі WAC47. Aeroscraft спеціалізується на виробництві інноваційних повітряних суден, сторожових веж і стрілецької зброї.
Нагадаємо, «Укроборонпром» представив кращі військові розробки 2016 року. Серед головних інноваційних проектів названий новітній транспортний літак АН-132, безпілотник «Горлиця», безпілотний броньовик «Фантом», бойові модулі «Тайпан», «Дуплет» і «Кастет», цифрова система управління вогнем «Мисливець», міномети і багато іншого озброєння.

«Пенсійний збір» при купівлі валюти втратив чинність
пенсійний збір при купівліНорма про стягнення 2% -го пенсійного збору з операцій при купівлі готівкової валюти втратила силу з 1 січня 2017 року. Верховна Рада скасувала зазначений збір прийнятим 20 грудня законом «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», який був опублікований 31 грудня.
Збір із валютних операцій вперше в Україні був введений в 1998 році як тимчасовий захід: до 2006 року його ставка становила 1,5%, потім знизилася до 1,3%, у 2007 році – до 1%, у 2008 році – до 0,5%, а в 2009 році – до 0,2%. У січні 2011 року парламент скасував пенсійний збір з операцій з іноземною валютою, але вже у 2014 році знову повернувся до його стягування за ставкою 0,5%. Цю пропозиція підтримував Нацбанк і міжнародні фінансові організації. Згідно з даними Держказначейства, за 11 місяців 2016 року надходження від цього збору склали 326,61 млн грн при плані на рік 190,66 млн грн.

Українцям дозволили трощити власні стіни
українцям довзолили трощити стіниТепер українці можуть займатися переплануванням своїх осель без оформлення відповідної документації. Таке рішення Кабінету Міністрів України озвучив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. «Відтепер власникам житла або наймачам гуртожитків, за погодженням із власником, при виконанні робіт із переобладнання і перепланування, які не передбачають втручання в несучі конструкції або інженерні системи загального користування, не потрібно отримувати дозвільних документів», – зокрема, сказав він і додав: – Після завершення зазначених робіт введення об’єкта в експлуатацію також не потрібно.

 

За матеріалами інтернет-джерел

LIVE OFFLINE
track image
Loading...