Новини світу

В Індії за дві доби
Поділитися новиною

В Індії за дві доби після оголошення грошової реформи скупили більше 4 тонн золота
У повідомленні говориться, що в одному з великих ювелірних магазинів у Нью-Делі близько 700 покупців придбали 45 кг золота. Раніше повідомлялося, що Гоа з 31 грудня 2016 року відмовляться від готівки. В Індії за дві добиТаким чином, цей штат першим в Індії повністю перейде на безготівковий розрахунок. При оплаті покупцям можна користуватися як смартфонами, так і звичайними мобільними телефонами без доступу до Інтернету. Грошова реформа, у рамках якої було прийнято рішення вилучити з обігу всі великі грошові купюри, практично відразу вивела з обігу 86% валюти Індії. У спробі запобігти виснаження готівки в банках Міністерство фінансів запровадило суворі ліміти на кількість нових банкнот, які можуть бути видані населенню. Зараз клієнти можуть виводити з банкомату по 2500 рупій щоденно, це приблизно 37 доларів.

 

 

Суворий самурай: у Японії чоловік заговорив із дружиною після 20 років мовчання
Подружжя не розмовляло 20 років. Троє дітей японської літньої пари ніколи не чули, щоб батьки розмовляли між собою. Молодший 18-річний син звернувся до TV із проханням зняти батьків у реаліті-шоу і суворий самурайрозговорити їх. Прохання хлопця також підтримали дві його старші – 21-річна та 25-річна – сестри. Телеканал організував зустріч для літньої пари на лавці в парку, а їх емоційні діти ховалися на відстані і тільки спостерігали. Спочатку більше говорила дружина Юмі, а чоловік Ото Катаяма кивав у відповідь на її слова.
Однак згодом він розговорився і сказав: «Я дещо ревнував. Я ображався, що дітям приділялося стільки уваги. Припускаю, що вже нічого не повернеш». Згідно з даними соцопитувань, в останні роки японські чоловіки і жінки відмовляються від того, щоб ходити на побачення і знайомитися, а натомість просто одружуються зі своїми друзями.

 

Китай почав пряме вантажне залізничне сполучення з Британією
Подорож за маршрутом протяжністю понад 12 тис. кілометрів займає близько 18 діб. Поїзд прямує через Казахстан, Росію, Білорусію, Польщу, Німеччину, Бельгію і Францію. У перші місяці рейс буде Китай почав прямевиконуватися раз на тиждень. Як повідомляється, перший поїзд везе партію одягу, сумок та інші споживчі товари. В останні роки Китай розширив свої залізничні перевезення в країни Європи у рамках державного проекту «Новий шовковий шлях». Цей вид доставки вантажів, як очікується, повинен стати середньою ланкою між дешевим, але повільним транспортуванням морськими шляхами (шлях до Роттердама займає близько 30 діб) і швидкими, але дорогими авіаперевезеннями. Прямі залізничні поставки вантажів із Китаю здійснюються вже у 14 міст Європи, Лондон стане 15-м.

У Білорусі знайшли родовище нафти

у білорусіНафта знаходиться дуже глибоко, у колекторі з низьким показником проникності.

Новому родовищу було дано назву «Угольське». Передбачається, що показник геологічних запасів нового родовища дорівнює 1,7 млн тонн «чорного золота». За інформацією прес-служби компанії «Білорусьнафта», більш конкретні показники з’являться після того, як у поточному році буде проведена процедура буріння розвідувальної свердловини.

 

Лас-Вегас повністю перейшов на «зелену» енергію

Повний перехід на «зелену» енергію став можливим завдяки відкриттю Boulder Solar-1 – великої сонячної електростанції поблизу міста. Зараз усі державні установи отримують електроенергію з альтернативних лас вегасджерел. У той же час залишається багато житлових і комерційних будівель, які харчуються класичним способом.

Перехід Лас-Вегаса на чисту енергію почався у 2008 році, і відтоді місто знижує споживання енергії більш ніж на 30%, економлячи при цьому приблизно $5 млн на рік. Лас-Вегас вже інвестував у «зелену» енергетику більш $4 мільярдів. Повністю перейти на використання ВДЕ до 2035 року планують також Сан-Франциско і Сан-Хосе.

 

За матеріалами інтернет-джерел

LIVE OFFLINE
track image
Loading...