Які продукти не можна гріти у мікрохвильовці

sa 1 816x545
Поділитися новиною

sa 1 816x545Деяку їжу не можна розігрівати двічі…

Нещодавно стало відомо, що не всю їжу можна вдруге розігрівати. Ми ж звикли забити на початку тижня холодильник і не «варитися» біля плити щовечора, коли приходиш із роботи заморений. Розігрів, поїв – і все (якби ще хто за нами посуд помив…). Та й на роботі на обідню перерву беремо страви, гріємо їх у мікрохвильові. А ні! Треба ще знати, що розігрівати. Як зазначив лікар, особливо небезпечний повторний розігрів продуктів із високим рівнем білка.

Деякі продукти краще з’їсти холодними, ніж піддавати повторній термічній обробці, інакше вони становлять загрозу здоров’ю.

Не можна повторно розігрівати вже зварений буряк, він належить до тих продуктів, які повністю втрачають вітаміни, коли їх нагрівають знову.

Особливо небезпечний повторний розігрів продуктів із високим рівнем білка. М’ясо, яке піддається кілька разів термообробці, втрачає смакові якості і позбавляється корисних легкозасвоюваних білків. Вживання такого м’яса загрожує порушенням в обміні речовин, метеоризмом, вагою у шлунку й іншими розладами шлунково-кишкового тракту.

Також не варто підігрівати вже зварене яйце або приготований омлет: під час нової термічної обробки різко знижується рівень корисних мікроелементів.

Гриби, як джерело великої кількості білка, теж при вторинній термічній обробці можуть нашкодити самопочуттю.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...