Світло у кожному домі – їхня заслуга

big 61668 1
Поділитися новиною

 big 61668 1 22 грудня – День енергетика 

Щороку в день зимового сонцестояння в Україні відзначають День енергетика. Символічно, що свято співпадає з найкоротшим днем і найдовшою ніччю в році, коли робота енергетиків найбільш помітна, коли особливо відчувається потреба  у електроенергії. Адже від їхньої клопіткої праці залежить стабільне життя та якість побуту усіх споживачів. Звичайно, іноді на адресу працівників енергетичного комплексу лунають не надто схвальні відгуки, але у більшості випадків вони добре виконують свою роботу. Не підведуть і не залишать без світла у домівці ні в будні дні, ні в свята, ні в мороз, ні в спеку.

Професійне свято енергетиків має давні і славні традиції. Це не дивно, адже від їхньої злагодженої роботи залежить не тільки виробництво і промисловість, але й економіка в цілому. У культурну традицію святкування Дня енергетиків увійшло ще у другій половині минулого століття. Перші повідомлення про це професійне свято можна знайти вже з 23 травня 1966 року. Після розпаду Союзу більшість новоутворених незалежних держав, враховуючи важливість добрих традицій, зберегли в своїх календарях це свято.

Тож у день професійного свята енергетиків колектив редакції тижневика приєднується до привітань, що лунатимуть на їх адресу, і бажає нескінченної енергії у вирішенні життєвих і виробничих завдань, подальшого зростання заробітних плат, гармонійного поєднання здобутків ветеранів-енергетиків з енергією молодого покоління!

«БМ»

Гадяцький район електричних мереж створений 1 квітня 1972 року. Нині персонал філії нараховує 138 осіб. Районний підрозділ постачає електроенергію більш ніж 25 тисячам побутових споживачів та 602 юридичним.

Зліва направо колектив абонентської групиУ переддень професійного свята в абонентській групі Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго» саме відбувались заняття по охороні праці і техніці безпеки, тож весь колектив зібрався разом.

Зліва направо:

Микола Варавський, Наталія Заїка, Марина Гнатенко, Ольга Пройдак, Юлія Даниленко, Надія Пашко, Валентина Вірченко, Галина Коваленко, Юлія Величко, Олена Гончаренко, Ніна Журавель, Ольга Супруненко, Лідія Куценко, Олег Підгайний, Лідія Грунтенко, Володимир Богданівський,  Ігор Варавський.

Працівники Гадяцької філії ПАТ ПолтаваобленегроПрацівники Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго»  Іван Головко (майстер дільниці №1), Євген Липівець (електромонтер), Володимир Глушак (водій гідропідйомника), Анатолій Коробов (електромонтер), Микола Ревегук (електромонтер) під час робіт по заміні електроопор у Гадячі.

 

 

Кращі із кращих

Як правило, до свого професійного свята енергетики завершують виконання річних завдань та намічають плани на майбутній рік. Незважаючи на нестабільний економічний стан у країні, результати праці у 2016 році показують, що енергетики району із своїм завданням впоралися задовільно.

У 2016 р. замінено 227 опор  (0,4 -10 кВ), 12,1 км проводу, відремонтовано 82 трансформаторні підстанції. Замінено 905 приладів обліку, а 40 винесено на фасад будинків.

Слід відзначити сумлінну працю працівників оперативно-диспетчерської групи.

Незважаючи на складні погодні умови та інші фактори, які негативно впливають на електрозабезпечення, диспетчери Іван Филь, Олександр Сахно, Сергій Филь, Олександр Мерко, Михайло Головко вміло організовують роботи по відновленню електропостачання.

Оперативно та професійно виконують свої обов’язки ремонтні бригади майстрів Анатолія Гриня, Костянтина Руденка, Олега Кацюби, Івана Головка. Добре організовує їхню роботу старший майстер Григорій Терещенко. За будь-яких  погодних умов працюють лінійні електромонтери  Анатолій Лукаш, Андрій Ісаєв, електромонтери ОДГ Микола Шестопал, Олег Хорішко, Петро Синенко.

Своєю наполегливою працею заслужила повагу колективу та серед юридичних осіб-споживачів інспекторська група, яку очолює старший інспектор Григорій Пазинич.

Контролери  абонентської групи завжди дадуть відповідь на питання споживачів по своєчасній оплаті за використану електроенергію. Серед них успіхів досягли контролери: Юлія Величко, Лідія Варавська, Лідія Грунтенко, Ольга Пройдак, Валентина Вірченко, Володимир Богданівський.

Добре знають свою справу електромонтери по заміні приладів обліку Сергій Обламський, Сергій Бондаренко та майстер Євген Зєнков.

Більше 20 років працюють на різних ділянках виробництва досвідчені майстри своєї справи, які передають свій досвід молодому поколінню: Іван Потапенко – електромонтер ОВБ-водій, Олександр Ланчинський, Олександр Дурицький  – електромонтери ПС, Катерина Придатченко – технік.

Із особливою відповідальністю та професіоналізмом виконують свої обов’язки енергетики підприємств, установ та організацій: В. Іваненко – начальник електроцеху НГВУ, В. Власенко – директор НВО «Промприлад», Г. Саєнко – АТ «Гадяцьке бурякогосподарство», М. Стороженко – СТОВ ім. «Духова», А. Соловйов – ТОВ «Гадячсир» , енергетик С. Жєлізняк –  ТДВ «Гадяцький елеватор», енергетик В. Сахно – СТОВ «Фіалка» і багато інших.

Із глибоким почуттям вдячності та поваги у цей день згадуємо наших ветеранів-енергетиків. Від щирого серця ми вітаємо з святом пенсіонерів: Михайла Біжка, Івана Панасенка, Анатолія Шестопала, Михайла Білозуба, Володимира  Вакуленка, Анатолія Біюна, Валентину Худяк, Лідію Винокурову, Тетяну Таран, Марію Усенко, Лідію Гончаренко, Галину та Віктора Сухнів,  Аллу та Василя Петрикових, Надію Варавську,  Людмилу Мельник, Надію та Володимира Самченків, Ніну Коваленко, Валерія Аксютенка, Василя Гузя, Олександра Борисенка, Віктора Зєнкова, Івана Гриня, Федора Іващенка, Володимира Пилипенка, Галину та Миколу Филів, Валентину Величко, Віктора Шульженка, Надію Рябову та багатьох інших, що вже відійшли за межу вічності, але доклали немало зусиль для зародження та успішного розвитку електрифікації району. Найтепліші слова привітання стосуються всіх колег-енергетиків, яких не названо в цій статті.

Адміністрація і цехкомітет Гадяцької філії ПАТ «Полтаваобленерго»

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...