Депутати «прогулюють»

сесія райради
Поділитися новиною

сесія райрадиНа сесію районної ради, яка відбулась 17 грудня, прибуло 23 депутати із 34. Усе пройшло згідно регламенту. Почесною грамотою районної ради та РДА за добросовісне виконання посадових обов’язків, активну громадську позицію та з нагоди Дня місцевого самоврядування  нагородили Василя Губського (нач. Гадяцького РC ГУДСНС України у Полтавській області). Далі розглянули такі питання.

Зміни до Програми економічного і соціального розвитку

10 тис. 500 грн – капітальний ремонт архівного відділу РДА;

200 тис. грн – поточний ремонт відрізку автодороги Білопілля – Терни – Липова Долина (109 тис. грн – обласний бюджет та 91 тис. грн – кошти ГПУ). Дорога вже відремонтована, але потрібно оплатити технагляд.

Розвиток малого підприємства

Саме на утримання фонду підтримки підприємництва на наступний рік збільшили видатки на 18 тис. 400 грн та для фінансової підтримки підприємцям на поворотній основі збільшили на 130 тис. грн.

Інформатизація

У зв’язку з тим, що 6 грудня була здійснена кібератака на інформаційну телекомунікаційну систему казначейства, вийшло з ладу 9 комп’ютерів та один сервер, у результаті  три дні платежі не здійснювалися. Тож виділили 199 тис. 700 грн на придбання комп’ютерної техніки: для районного управління держказначейства – 10 комп’ютерів та 3 – для відділу Держгеокадастру.  

Розвиток фізичної культури і спорту

10 тис. грн – на закупівлю пневматичних гвинтівок для шкіл району;

1800 тис. грн – перевезення футболістів;

Зняли кошти з придбання засобів бронезахисту, спорядження та форми членам громадських формувань, дані кошти – 20 тис. грн – направили на створення та обслуговування системи відеоспостереження в основних криміногенних місцях району;

70 тис. грн –  фінансування системи відеорозпізнавання автомобільних номерів у режимі реального часу, кошти розраховані на 2017-2020 роки;

125 тис. грн – придбання ПММ, запасних частин та акумуляторів на 2017–2020 роки для відділу поліції;

30 тис. грн –  придбання ПММ районному відділу СБУ, по цьому питанню зробили зауваження, оскільки представник служби дуже рідко з’являється на сесію.

Зміни до бюджету

На обласній сесії були розподілені кошти освітньої та медичної субвенцій, які затвердили в районний бюджет, та розподілили невикористані кошти по ремонтах доріг.

По школах

46 тис. грн – вікна для Книшівської ЗОШ;

15 тис. грн – вікна для Веприцької школи;

124 тис. 660 грн – оплата природного газу;

50 тис. грн – придбання дров;

503 тис. грн – освітня субвенція, оплати природного газу;

12 тис. грн – ДЮСШ для придбання спортивного інвентарю.

ЦРЛ

60 тис. грн – придбання тест-смужок для дітей;

26 тис. грн – заміна вікон;

199 тис. грн – на оплату теплопостачання;

25 тис. грн – ПМСД на придбання обладнання та інвентарю;

50 тис. грн – відділу культури на перевезення творчих колективів;  

25 тис. грн – утеплення стелі музичної школи;

42 тис. грн – вікна та двері, поточний ремонт Малопобиванської бібліотеки.

Допомога

По Програмі соціального захисту осіб із обмеженими фізичними можливостями, учасників АТО, мобілізованих та окремих пільгових категорій населення на 2013–2020 роки виділили кошти на наступний рік до 531 тис. грн, у поточному році на виконання даних заходів виділено 774 тис. грн.

Для наповнення бюджету

Затвердили технічну документацію з нормативної грошової оцінки п’яти земельних ділянок комунальної власності с/г призначення на території Великобудищанської сільради.

Різне

Виступив Анатолій Цимбал щодо депутатської дисципліни, де запропонував внести зміни до регламенту, щоб після кожної сесії  можна було інформувати політичних керівників області про явку депутатів, бо вони все частіше «прогулюють» засідання.

Оксана Руденко

           

LIVE OFFLINE
track image
Loading...