Спіймали на «гарячому»

пресконференція
Поділитися новиною

пресконференція16 грудня відбулася прес-конференція з начальником відділу поліції Віталієм Браславцем, на яку були запрошені представники місцевих ЗМІ.

На ній він повідомив, що в порівнянні з минулим роком ситуація в районі залишається стабільною. Не розкритим лишається розбійний напад на магазин «Золото» та нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Ще на початку розмови головний поліцейський розповів про випадок, який стався 16 грудня, а саме: про затримання осіб ромської національності з Новосанжарського району, які «гастролювали» у с. Красна Лука. Казали, що скуповують пір’я чи продають цибулю. Скориставшись відсутністю господарів, вони вдерлися до одного з будинків та поцупили гроші. Згодом спільними зусиллями грабіжників вдалося затримати.

«Продовжуємо впроваджувати Програму «Безпечний район», яка включає в себе встановлення камер відеоспостереження по всіх населених пунктах району. У наступному році плануємо встановити програмне забезпечення «Нумерок», що фіксуватиме номери транспортних засобів. Також нещодавно відбулися вибори у Сергіївці, тоді до нас надійшло два повідомлення. Перше було те, що невідомі особи вночі перед виборами розповсюджували  газети без відповідних даних, не були вказані видавництво та тираж; друге – нетверезий чоловік заснув у кабінці для голосування. Ця новина облетіла всі соцмережі».

На даний час триває посилена підготовка до проведення новорічних та Різдвяних свят, під час яких буде забезпечуватися громадський порядок у місті та районі.

«Спільно з лісництвом пройде операція «Новорічна ялинка», аби не допустити безконтрольного вирубування хвойних насаджень. Уже створені групи, які спільно з лісниками працюють цілодобово».

За зрубування кількох хвойних дерев існує не лише адміністративна відповідальність (штраф від 85 грн),  а й кримінальна, коли за кілька десятків та більше зрубаних дерев, можливе навіть обмеження волі.

Телефонні шахраї

У місті та районі за поточний рік зафіксовано 60 випадків телефонних шахрайств. Викрити даний злочин можливо тоді, коли злодії зняли кошти на території нашого району. У іншому ж випадку справа передається в той населений пункт, де були зняті гроші.

Вилучення зброї

У листопаді було вилучено дві одиниці зброї у Березовій Лузі та Веприку,  у Гадячі вилучили гранату.  Згадали і випадок, який трапився у с. Качанове, де чоловік застрелився із рушниці онука. Зброя була зареєстрована, але зберігалася з певними порушеннями. Коли представники правоохоронних органів прибули на місце події, виявили ще одну рушницю, яка знаходилася в шафі. Зброю вилучили, а її господар буде притягнений до адміністративної відповідальності, швидше за все, він буде позбавлений дозволу на зберігання та використання зброї.

Оксана Руденко  

НА ФОТО: начальник відділу поліції Віталій Браславець

LIVE OFFLINE
track image
Loading...