За що звільнили директора?

Анатолій Ткаченко
Поділитися новиною

Анатолій ТкаченкоНовина про те, що у Ціпках звільнили директороа школи, здавалась трохи дивною, адже зазвичай керівництво освітніх закладів «дає доробити» до кінця навчального року. Хіба що ситуація виходить за рамки дозволеного.  Що такого могло статись, щоб директора «попросили» із посади? Ми вирішили розібратись у цьому питанні детальніше.

Ціпківська школа віднедавна у всіх на вустах. Ще б пак, адже селяни зажили собі доброї слави, коли вирішили запросити навчатися у свою школу дітей із родин переселенців. Тоді ж нібито із позитивного боку показав себе директор школи Анатолій Ткаченко. На всіх відеозаписах (а їх у мережі Інтернет таки було чимало, журналісти поспішали розповісти про цю подію на всю країну) він виступав на захист школярів, запрошував на навчання в очолюваний ним заклад і обіцяв всіляко підтримувати родини, які погодяться на переїзд. Тільки-но школа почала наповнюватись новими учнями, і все стало на свої місця, звільнили директора, який так намагався зберегти освітній заклад.

Як виявилось згодом, не все так просто. Офіційно Анатолія Ткаченка було призначено директором Ціпківської ЗОШ рішенням шостої позачергової сесії Гадяцької райради 15 квітня 2016 року. До цього він був учителем фізики у цьому ж закладі.

Ірина Гулей (начальник відділу освіти Гадяцької РДА) розповідає, що проблеми із Анатолієм Ткаченком почалися вже після його офіційного призначення:

«Ось, подивіться, ці всі скарги на нього! – показує купу листів на своєму столі і починає читати те, що там написано: – «…Грубе і не толерантне ставлення директора школи до дітей, батьків, громади села», «…грубо поводив себе у розмові», «…я директор, як сказав, так і буде».

Окрім листів, персонал школи приходив скаржитись на нього і особисто не тільки до мене, а й до заступника голови РДА».

Ситуація загострилась ще на початку навчального року, коли директор намагався приховати недостатню кількість школярів. Якби про це дізнались раніше, то школу через неукомплектованість могли б закрити ще тоді. Анатолій Ткаченко отримав попередження і продовжив очолювати заклад.

Згодом почались нарікання у його бік через непорозуміння із персоналом і колегами. На ситуацію звернули увагу тільки тоді, коли почали надходити скарги на його ім’я від батьків, чиї діти навчаються у цій школі. Навіть ініціативна група, яка займалась пошуком переселенців для збільшення числа школярів, поскаржилась на директора через грубе ставлення.

Зі слів начальника відділу освіти РДА, сам Анатолій Ткаченко стверджує, що то все брехня і наклепи. Але після усіх скарг і перевірок попросив звільнити його за згодою сторін, навіть не побажав далі працювати у школі.

Близько тижня заклад був без директора –  не знаходили відповідної кандидатури. Згодом, повернутись на посаду погодилась попередній директор Любов Біляк.

P.S.  Отримати якісь пояснення  від  Анатолія Ткаченка нам так і не вдалося. У телефонному режимі він відмовився прокоментувати ситуацію. 

Оксана Кириченко

На фото: Анатолій Ткаченко, екс-директор Ціпківської ЗОШ  

2 коментарі до “За що звільнили директора?

  1. Про звільнення доречно спитати подругу і “власного бухгалтера” нинішьнього директора Власенко Оксану Володимирівну, а також так звану “інвціативну группу”(до речі є серед них і “трієчниці” які зі школи зберегли ненависть до нього). Я знаю Анатолія Миколаєвича багато років і можу заявити що він позитивна людина. Так, буває і веселий і сердитий, але вважаю необхідно сприймати людину за його справи. Жаль що “тупість” серед людей бере верх над “здоровим глуздом”!

  2. Забавно)) За что уволили? Да просто мешал определенным личностям. Не пройдет и года, как в школе появится новый повар (ранее упомянутый “бухгалтер” нынешнего директора), будут “пристроены” сыновья и т.д.
    Не дает комментарии? Невиновный человек, как правило, не обращает внимания на необоснованные обвинения. Да и зачем? Чтобы еще больше “наплевали в душу”?
    Обидно слышать и читать оскорбления в адрес человека, который проработал в школе более 20 лет, воспитал не одно поколение учащихся, кого многие родители ставили в пример своим сыновьям.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...