Райрада підтримує місцевих підприємців

Алла Куліш гендиректор районного фонду підтримки підприємництва 1
Поділитися новиною

Алла Куліш гендиректор районного фонду підтримки підприємництва 1Партнерство між органами місцевого самоврядування району та суб’єктами малого та середнього бізнесу обговорювали 13 грудня на апаратній нараді у голови РДА. На нараду запросили місцевих підприємців та представників банківських установ.

Детальніше про підтримку бізнесу розповіла генеральний директор районного фонду підтримки підприємництва Алла Куліш:

«Гадяцький районний фонд підтримки підприємництва створений у відповідності до ЗУ «Про державну підтримку малого та середнього підприємництва». Фонд здійснює свою діяльність за рахунок об’єднання фінансових, матеріальних та інших ресурсів засновників та учасників у рамках, затверджених та регіональних програм, спрямованих на підтримку та розвиток підприємництва.

Фонд надає бюджетні кошти суб’єктам підприємницької діяльності на конкурсних засадах, за умови забезпечення виконання зобов’язання їх повернення. У відборі мають право брати участь проекти суб’єктів підприємницької діяльності, які зареєстровані та здійснюють господарську діяльність на території Гадяцького району.

Проекти повинні відповідати пріоритетним напрямкам соціально-економічного розвитку малого і середнього підприємництва у Гадяцькому районі.

Окрім того, однією із умов кредитування є обов’язкове оформлення підприємцем не менше чотирьох найманих працівників.

Якщо ви вирішили звернутись до фонду за фінансовою підтримкою, яка надається на поворотній основі, то, перш за все, вам необхідно скласти бізнес-план, надати необхідний перелік  документів та заповнити заяви і анкети. Далі відбувається конкурсний відбір проектів. Остаточним рішенням щодо отримання фінансової допомоги є рішення Наглядової ради Фонду.  

Бюджетні кошти не надаються СПД, яких визнано банкрутами, які мають заборгованість перед бюджетом, також у яких виявлено кредитування у інших банківських установах».

Слухачі нарадиУ ході наради кожен із представників банківських установ ознайомив із умовами отримання кредитів у банку, який представляє. Після цього усі зацікавлені у кредитуванні мали змогу поспілкуватись із банківськими представниками особисто. 

Оксана Кириченко

 

Приклади проектів у Гадяцькому районі, які вже профінансовані: В. Крат – застосування новітніх технологій вирощування  с/г культур; М. Дмитренко – вирощування та переробка зернових та технічних культур; О. Берус – придбання міндобрив;  І. Микитенко – придбання с/г техніки; КПП «Сервіс» – відкриття комплексних приймальних пунктів у сільській місцевості; В. Близнюк – облаштування дитячого стоматкабінету; В. Онопрійча – придбання деревообробного станка; О. Кіндрашина – розвиток зеленого туризму на селі.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...