Не рубай ялинку!

ялинка
Поділитися новиною

ялинкаРідне місто… Ми впізнаємо його за пахощами квітучих дерев, за червонощокими яблуками, за притрушеними снігом біло-зеленими ялинами.

Ялина приваблює нас не лише красою та ошатністю.

Вона, як і інші хвойні рослини, має велике значення в природі і для людини.  Україна належить до малолісних країн. Лише 13,9% її території  зайнято лісами, але їх основу становлять рослини класу хвойних (47,8%). Ялина очищає повітря, збагачує його киснем. Вона виділяє фітонциди – речовини, які вбивають мікроорганізми, – тому ялинкові насадження є чудовим місцем для відпочинку та оздоровлення дітей.

Відомо, що діти більш сприятливі до забруднення повітря. Тривала дія забруднювальних речовин атмосфери знижує захисні функції організму, а отже робить його менш стійким до впливу інших несприятливих зовнішніх і внутрішніх  факторів.

Тож мудрі керівники і висадили понад 30 років тому ялини на території дошкільної установи №8.

Дерева росли разом із вихованцями, зміцнювали здоров’я дітей. Та й неабияку користь приносили тим, хто мешкає в будинках поряд із дитячим закладом «Первоцвіт».

Щодо цього доречно згадати турецьке прислів’я: « У селі, де багато дерев, мало могил».

А три роки підряд жителі мікрорайону Черемушки та вихованці НВК «Первоцвіт» несуть величезні втрати. За розпорядженням мера міста, на очах у дітей спилюють красуню-ялинку і без жалю тягнуть її, молоденьку, наче бранку в неволю, на центральну площу міста.

А їй же жити та жити 250 років…

Ялинкові ліси – такі світлі, прекрасні, що майже у всіх слов’янських народів викликають глибоку пошану й захоплення. Не випадково народна мудрість твердить: «У березовому гаю – веселитися, а в ялинковому – Богу молитися».

А ми змушені молитися над трьома пеньками, які з відома адміністрації міста нагадують нам про жорстокість, безвідповідальність та злочинність керівників.

Скоро Новий 2017 рік.

Невже знову хиже око зупиниться на красуні-ялинці в дитсадку? НІ! Ми не дозволимо! Ми проти!!! Не чіпайте ялинку! Вона благає нас про допомогу. Адже вона ні в чому не завинила.  Ялинка радує нас своєю красою, ми вдихаємо чисте повітря, що дарує нам ця чарівниця. Вона наша: дітлахів «Первоцвіту» та жителів мікрорайону Черемушки.

Тож переконливо вимагаємо і благаємо: руки геть від ялинки!

Просимо підтримки в екологів міста.

Багато народів вшановують ялинку як символ життя, родючості, вічності, довголіття, вірності, обов’язку і принциповості. У Японії ялина, вкрита снігом, – символ щасливої довгої старості.

Тож нехай у нашому рідному місті з’являється все більше й більше вічнозелених високих струнких дерев із конусоподібною кроною, назва яким – ялини.

Бережіть ялинки, себе і Україну.

Наталія Сміла

Від редакції

Отримавши такого емоційного лист,а ми вирішили дізнатись про те, звідки цьогоріч привезуть ялинку.  

У МКП «Комунсервіс» нам розповіли, що відкриття ялинки заплановане аж на 29 грудня. Установлять новорічну красуню  орієнтовно за тиждень до відкриття. Порадує містян і цьогорічне оформлення ялинки – окрім старих прикрас, закупили нову ілюмінацію. А от де саме візьмуть ялинку, комнальники поки не визначились.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...