Пожежі та загибель

i 2
Поділитися новиною

i 2Гадяцький районний сектор ГУДСНС України у Полтавській області вкрай стурбований обстановкою з пожежами, що склалася на даний момент у районі.

За період 2016 року на території  Гадяцького району виникло 63 пожежі, проти 76 за аналогічний період 2015 року (– 17%), вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 2047900 грн проти  1285520 грн у 2015 році (+ 59%), побічний збиток складає 4616348 грн проти  3874377 грн у 2015 році (+ 19%). У результаті пожеж у 2016 році загинула одна людина, у 2015 році – 4 людей. При гасінні пожеж врятовано матеріальних цінностей на суму 7280000 грн.

Із 63 пожеж, що виникли у 2016 році, 48 сталися у житловому секторі, 8 – на відкритій території, 4 – на транспортних засобах, 2 – у магазинах та 1 – у сільськогосподарському підприємстві. Із 48 пожеж, що виникли у житловому секторі, 36 пожеж сталися у сільській місцевості.

Основними причинами виникнення пожеж на території Гадяцького району у 2016 році є:

– порушення правил монтажу та несправність пічного опалення – 14,3% (9);

– коротке замкнення електромережі – 27% (17);

– необережне поводження з вогнем – 36,6% (23);

– підпал – 4,7% (3);

– дитячі пустощі з вогнем – 3,1% (2);

– інші – 14,3% (9).

Лише за період з 22.11.2016 року по 1.12.2016 року в Гадяцькому районі виникло 3 пожежі.

Так, 22.11.2016 року о 5 годині 28 хвилин черговому диспетчеру ДПРЧ-6 ДПРЗ-1 від громадянина К. надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла в одному із житлових будинків с. Лютенька. Виїздом на місце події встановлено, що місцем виникнення пожежі є житловий будинок, розташований в с. Лютенька. Унаслідок загорання пожежею знищено покрівлю будинку на площі 100 м кв. Причина пожежі – коротке замкнення електромережі житлового будинку. Пожежа була ліквідована силами чергового караулу ДПД ТОВ АФ ім. Довженка.

30.11.2016 року о 18 год. 52 хв. у господарстві громадянки Г., розташованому в  с. Веприк, відбулося загоряння господарської будівлі. Унаслідок пожежі вогнем знищено покрівлю будівлі на площі 15 м кв., пошкоджено дерев’яне перекриття на площі 6 м кв. Причина пожежі – коротке замкнення електромережі. Пожежа була ліквідована силами чергового караулу ДПРЧ-6 м. Гадяч

Основними причинами загибелі людей у зимову пору року є: необережне поводження з вогнем при палінні, порушення правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами, експлуатації пічного (газового) опалення та коротке замкнення електромережі.

Із метою профілактики запобігання нещасних випадків в індивідуальних житлових будинках Гадяцький районний сектор Головного управління ДСНС України у Полтавській області звертається до власників та квартиронаймачів із проханням не нехтувати вимогами, дотримуватися правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами, газовим обладнанням та пічним опаленням.

Для того, щоб не допустити випадків із трагічними наслідками, необхідно знати, що користуватись газовими колонками, газифікованими печами та іншими опалювальними приладами при відсутності тяги в димоходах (особливо під час бурі та сильного вітру) забороняється. Категорично забороняється використовувати горищні приміщення в будівлях, що обладнані пічним опаленням, для зберігання сіна, соломи та інших горючих матеріалів.  Категорично заборонено самостійно переносити та ремонтувати будь-яке газове обладнання. Небезпечно використовувати для розпалу печей горючі рідини (бензин, гас), а особливо газовий конденсат – у результаті спалаху горючої рідини можливий вибух газоповітряної суміші та розповсюдження вогню. Слід пам’ятати, що небезпечно залишати без нагляду працюючими газові та опалювальні прилади, печі, а також доручати нагляд за ними дітям.

Якщо ви відчули запах газу в приміщенні, негайно припиніть користуватися газовими приладами, закрийте крани подачі газу, відчиніть вікна для провітрювання приміщення, при цьому не вмикайте і не вимикайте електроосвітлення та інші електроприлади. Для встановлення причин витоку газу, а також ремонту газового обладнання викличте аварійну газову службу. Категорично заборонено курити та користуватися відкритим вогнем у приміщенні з явними ознаками витоку газу. У разі виникнення пожежі негайно повідомляйте до пожежно-рятувальної служби.

Шановні громадяни, будьте обережними та дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час влаштування та при експлуатації електрообігрівальних, опалювальних та газових приладів. Пам’ятайте: суворе дотримання правил пожежної безпеки збереже ваше житло від пожеж.

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101».

В. Губський, начальник Гадяцького РC ГУДСНС України у Полтавській області, підполковник

LIVE OFFLINE
track image
Loading...