Як приміряли чужу сорочку?

Підписаня договору про співробітництво
Поділитися новиною

Підписаня договору про співробітництвоРозпочали із приємного, а саме привітали переможців обласного конкурсу проектів, на якому два було відібрано із Гадяцького району. Перший – проект  Сергіївської територіальної громади «Будівництво твердопаливної топки, на суму 865 тис. грн»

Другий – Лисівська ,Харківецька і Рашівська сільські ради, які подавали проект  на співфінансування  по придбанню пожежного автомобіля, отримали 340 тис. грн, загальна сума проекту – 685 тис. грн. Ці с/ради 6 грудня підписали договір про співробітництво територіальних громад.

Ділилися досвідом

На засідання завітали представники організації «Підтримка реформи децентралізації в Україні», яка організована за підтримки німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Даним проектом передбачено надання підтримки об’єднаним територіальним громадам у питаннях впровадження реформи децентралізації, усебічна координація роботи, у тому числі шляхом надання методичних рекомендацій та консультацій Мінрегіону України.

Ігор ЛідовийСергіївський с/г Ігор Лідовий нещодавно повернувся із Німеччини, куди їздив обмінюватися досвідом разом із п’ятьма представниками Полтавської та стількома ж із Чернівецької областей. На нараді Ігор Лідовий поділився враженнями та розповів про побачене і почуте. «Зустрічалися із районним керівництвом (окружного управління)  міста Тутлінгем паном Штефаном Бера та його заступниками. Округ Тутлінгем невеликий, усього 136 тис. чоловік. Бюджет складає 260 млн грн. Усього налічує 35 громад, 11 громад мають менше тисячі населення, 3 громади – більше 10 тисяч, решта – від 3 до 10 тис. Там на районному рівні вирішуються питання ремонту доріг між населеними пунктами, підвезення дітей до школи, вивозу та утилізації сміття, соціальні допомоги, лісового господарства та інші. В управлінні округом задіяні 800 службовців. Цікавою була поїздка на полігон твердих побутових відходів, де зберігається 1 млн тонн відходів. Із 2005 року в Німеччині заборонено захоронювати побутові відходи, усе акуратно сортується і йде на подальшу переробку. Відвідали і лікарню в місті Тутлінгем, побачили, що там весь процес повністю комп’ютеризований, починаючи із запису до лікаря. Загалом німці охоче ділилися своїм досвідом».

Далі про таке:

Перевищили епідпоріг?

Із 25.11 по 2.12 у районі на ГРВІ захворіло близько 364 чоловік. Більшість складають школярі. Показник захворюваності на ГРВІ перевищує на 10,8%  порівняно з епідпороговим показником. Міські школи до понеділка на карантині, але, можливо, його продовжать.

Оздоровилися

Укладено угоди із 6-ма санаторіями на придбання 34 путівок на суму 160 тис. грн за вибором для постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи першої категорії. Також за поточний рік було оздоровлено 24 дитини із сімей, постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС. Було придбано 21 путівку інвалідам загального захворювання та з дитинства.

Субсидії

По твердому паливу із 500 за минулий рік кількість субсидії зросла до 975. Мешканці сільської місцевості майже всі отримали субсидії. Передовики: Березоволуцька с/р, де із 369 жителів звернулося за отриманням субсидії 319.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...