Година з поліцією

година 1
Поділитися новиною

година 128 листопада в редакції тижневика відбулася вже традиційна «Година запитань до поліції». Протягом неї мешканці міста і району в телефонному режимі мали можливість поспілкуватися з керівником відділення поліції Віталієм Браславцем.

Почали із актуальної проблеми міста – розкрадання піску на Підварку (про це ми неодноразово розповідали на сторінках тижневика):

«Проблема в тому, що у кримінальному кодексі є відповідальність лише за видобування корисних копалин загальнодержавного значення. Юридично притягнути до відповідальності тих, хто добуває пісок у Гадячі, ми не можемо. Але сьогодні на розгляді ВР зареєстрований законопроект «Про внесення змін до Кримінального кодексу». Тож ми  сподіваємось, що найближчим часом ці зміни будуть прийняті і настане відповідальність за такі дії. Однозначно на даному етапі осторонь стояти ніхто не буде, ми

будемо намагатись вирішити це питання, можливо, спільно з міською радою і екологічною  службою». 

Наступним обговорювали  питання відкриття гральних закладів у Гадячі. За нашими підрахунками їх налічується вже близько п’яти:

«Такі заклади – це потенційне джерело збору криміналу. В одному із них ми вже провели обшук, вилучили прилади, відправили на експертизу (детальніше про це на стор.3). Найближчим часом перевіримо кожен заклад із сумнівною репутацією, про які нам відомо».

Далі обговорили діяльність підприємців, які займаються скупкою кольорових металів на території міста та району:

«До цього питання потрібно підходити ґрунтовно. Вивчимо його, і тих, хто займається діяльністю без відповідних документів, виявимо».

У ході «гарячої лінії» обговорюваним було й питання продажу фальсифікованого алкоголю на території міста і району. У світлі останніх подій (масові отруєння підробкою) воно досить болюче.

Із початком опалювального сезону на часі питання незаконної вирубки лісу. Віталій Браславець повідомив, що протягом останнього часу зареєстровано кілька проваджень за порубку деревини у районі. Також напередодні Різдвяних свят відбуватимуться рейди по виявленню крадіїв хвойних дерев.

Далі мова йшла про телефонних шахраїв. Люди продовжують вірити аферистам, і майже кожного дня до відділу поліції звертаються ті, кого вони ошукали. Представники поліції ще раз наголошують: не треба вірити підозрілим телефонним дзвінкам і по можливості перевіряти їх правдивість.

Протягом години ми встигли обговорити питання відвідування неповнолітніми розважальних закладів:

«По-перше, відповідальність за дії дітей повинні нести як батьки, так і власники закладів, у яких вони відпочивають. Рейди на виявлення неповнолітніх ми проводили і будемо проводити, активно залучаємо до патрулювань батьків. Кожен вечір біля «АТБ» «збираємо» неповнолітніх під впливом спиртного. Явище підліткового алкоголізму потрібно викорінювати. Я вважаю, що для цього сегменту населення потрібно організовувати змістовний відпочинок. 

Останнє питання, із яким звернулись до очільника поліції, – це порушення правил паркування на Великому кругу.

Про наступну зустріч ми проінформуємо вас на сторінках газети. Готуйте питання і телефонуйте. Не будьте байдужими!

Оксана Кириченко

На фото: Віталій Браславець (начальник Гадяцького ВП), Інна Ященко (інспектор Гадяцького ВП)

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...