Виставка іграшок

DSC 2501
Поділитися новиною

DSC 2501Відкрилася 23 листопада в приміщенні історико-краєзнавчого музею. Свої роботи представляли: ляльки-мотанки – Ірина Даниленко, Інна Івінська, Олена Дроботя, Катерина Левківська; роботи скульптурного текстилю – Світлана Москалець; вінтажні роботи – Єлизавета Бєлая; полтавський розпис – Ірина Скляр. На виставку завітали учні міської школи №2.

DSC 2514Авторки робіт розповіли дітям історії свого захоплення, деякі навіть пообіцяли навчити бажаючих робити ляльки-мотанки та в’язати іграшки.

Першою свої вироби представила Ірина Даниленко:

«Почалося все з малесенької ляльки-мотанки, яку я зробила в подарунок своїм друзям. Їм сподобалася моя робота, а я закохалася в цю ляльку. Хочу започаткувати у родині таку традицію, щоб ляльку, яку я зроблю, передавали із покоління у покоління. Планую продовжувати працювати та вдосконалювати свою творчість».

Олена Дроботя, авторка в’язаних іграшок:

«В’язанням займаюся ще з підліткового віку, а ось цього року, відпочиваючи в Одесі, побачила дівчину, яка сиділа у парку на лавочці і в’язала крючком іграшки. До цього я не бачила таких виробів, але вирішила і сама спробувати зв’язати іграшку. Тепер це моє захоплення».

Історією свого захоплення поділилась із присутніми і Катерина Левківська:

«Я навіть не знаю, коли я почала в’язати, пам’ятаю тільки те, що першою роботою було мереживо до рушників. Пробувала в’язати спицями, працювала з бісером, але найбільше подобається робота гачком. До речі, в’язати велику річ гачком не так складно, як маленьку».

Оксана Руденко

 

1 коментар до “Виставка іграшок

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...