Скоро буде новий дім

дім
Поділитися новиною

дімПро те, що у Гадячі розпочато будівництво 4-поверхового будинку, знають не всі. Хтось щось чув, але загальна картина мало відома. Мабуть, усе тому, що років декілька поспіль будівництвом (окрім комерційного, звісно) у місті і не «пахло» . Однак віднедавна у Гадячі почали активно рекламувати продаж квартир у новому будинку на Черемушках. Тому ми вирішили подивитись, що сьогодні відбувається за парканом будівництва.

Об’єкт майбутньої новобудови видно здалеку. За огорожею розбірливо чутно робочий процес – кілька чоловіків обговорюють майбутній дім. На наше здивування, усередину ми потрапили без жодних перепон. Тут нас радо зустрів Тарас Богун (саме він здійснює технічний нагляд на об’єкті). Також він згодився розповісти про плани і сьогоднішні здобутки працівників.

Отож,  полтавське ТОВ «Будівельна компанія «Промпостач» виступає замовником і генпідрядником на будівництві соціального і, як стверджує Тарас Богун, доступного багатоквартирного житла.  Згідно планів компанії, 4-поверховий, 6-ти під’їзний будинок повинен «з’явитись» у третьому кварталі 2018 року.

Родзинкою будівлі називають шатровий дах. Зі слів спеціалістів, він дуже ефектно виглядає і, що важливо, дуже надійний.

Поки зроблено небагато. Процес затягнувся через те, що довелося повністю демонтувати попередню споруду – тут планувався блочний дім і було вимощено підвальне приміщення. Через втрачений на демонтаж час до настання холодів будівники встигли виконати роботи по облаштуванню фундаментних плит. Зараз триває підготовка до будівництва підвальних стін і їх перекриття.      

Коли міськрада надавала дозвіл на початок будівництва, однією із умов було залучення до роботи місцевих працівників та використання будматеріалів, виготовлених гадяцькими підприємствами. Приємно було дізнатись, що домовленостей дотримуються. Більшість матеріалів, які вже використали, замовляли на Гадяцькому заводі ЗБВ. А про те, що використовували будматеріали, привезені й з інших районів, Тарас Богун розповідає, не приховуючи. На цей крок довелось піти через те, що місцеві підприємці не впорались із значним об’ємом замовлень. Але в майбутньому обіцяють виконувати умови – якщо цегла, то лише із місцевого цегельного заводу.

Щодо працівників, то хоч їх всього семеро, але більшість – наші.  У подальшому до роботи залучать  ще близько 20 робітників.

Що казати, якщо навіть охорона і та місцева – під час нашої розмови поряд крутився дворовий песик, що вже прижився на будівництві.  

На об’єкті розповідають, що робота не припинятиметься навіть взимку. До того ж, і продаж майбутньої житлової площі вже розпочато.

Олександр Товстий, Оксана Кириченко

Площа забудови – 1767,15 кв. м.

Кількість квартир – 84.

Однокімнатних – 38, двокімнатних – 42, трикімнатних – 4.

Загальна площа квартир – 4527, 1 кв. м.

Будівельний об’єм – 26965 куб. м.

На фото : Сергій і Анатолій Опришки

3 коментарі до “Скоро буде новий дім

  1. Ну і хто вспромозі буде купити там житло?Місцеві пани, а простому люду ніколи не назбирать на ту квартиру.

  2. Може квартири викупить лікарня, учбові заклади, держ., підприємсва? А може приватні?Та нададуть своїм існуючим та майбутнім працівникам у користування (можливо, з правом викупу), щоб нарешті люди не тікали з міста. Бо, як відомо, житлове питання є одним з найболючіших у житті майже кожної родини, особливо молодої.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...