«Горизонт» – 20 років один із кращих!

фасад
Поділитися новиною

фасадЯк не крути, продукти завжди були, є і будуть найпопулярнішими товарами.  Скільки б магазинів не відкривалося, скільки б універсамів не будувалося, усе одно буде один улюблений і найрідніший, до якого хочеться повертатись знов і знов.

День народження магазину – важлива подія, яка не має залишитися непоміченою. Це свято, яке об’єднує всіх співробітників, чергова річниця спільної роботи, самовідданої праці в одному напрямку. У грудні цього року знаний гадячанами і гостями міста центральний гастроном «Горизонт» святкує 20-річчя. Про те, із чого все починалось і які сюрпризи чекають гадячан попереду, нам розповів голова правління АТ «Горизонт» Євген Гончаров. 

«Горизонт» був першим магазином у місті, який працював без вихідних і обідів

Історія «народження» центрального гастроному досить цікава. Євген Іванович розповідає, що ідея відкриття магазину виникла не спонтанно. Адже тоді продовольчі магазини працювали трохи дивно: зачинялись дуже рано, працівники зупиняли роботу посеред дня  на обідню перерву, а у вихідні магазин взагалі був зачиненим. А ще був злиденний набір товарів на полицях – 30-40% торгівельних площ просто пустували.

Вентиляторний завод із однойменною назвою «Горизонт» на той час також працював у складних економічних умовах – тоді, як і зараз, товари, що виготовлялись на заводі, розходились всією країною, а розрахунки за них йшли «туго». Тоді ж виник своєрідний бартер: покупці брали вентилятори і швейні вироби, а замість оплати пропонували свої товари – продукти харчування, спиртне, побутову техніку.

«У нас був натуральний обмін, – згадує складні 90-і Євген Гончаров. – Саме тоді ми вирішили придбати магазин. Треба ж було кудись це все добро дівати!»

Так з’явилася ідея відкрити власний гастроном . Але не простий, не схожий на інші в місті, зручний для людей.

Із вибором приміщення проблеми не було – весь перший поверх будинку, де сьогодні розташований магазин, колись було запроектовано під величезний універмаг. І хоч половину цього приміщення згодом відали під аптеку, усе ж у  іншій частині таки вдалося відкрити магазин.

«У підвалі 5-поверхівки були зроблені морозильні камери, складські приміщення, кімнати для підготовки товару на продаж. Навіть вантажний ліфт є. На ті часи це був колосальний задум».

Починали із мінімального набору

Хоч гастроном і відрізнявся від інших, та все ж починати довелось із мінімуму – товару було потроху, але всякого. Звісно, найбільший потік клієнтів був уранці, коли привозили свіжий хліб і молоко.

Сьогодні ж «Горизонт» має прямі поставки від виробників – щодня підвозять свіжі (навіть девіз магазину: «Свіжі їжа») продукти і збільшують асортимент. Тепер можна зі сміливістю сказати, що товару в десятки разів більше, ніж 20 років тому.

Магазин «цивілізованої торгівлі»

До цього типу відносить гастроном сам Євген Гончаров. Хоч сьогодні значно «розрослись»  магазини із самообслуговуванням, переводити центральний гастроном «Горизонт» на такий вид роботи не планують. Спілкування і надання консультацій покупцю – це основна перевага наявності старого доброго продавця на відділі.

«У нас є свої постійні, перевірені часом покупці. Тому залишати їх ми не збираємось. Контакт із людьми повинен бути завжди».

Сьогодення

Зараз у гастрономі працюють 18 осіб, і стаж більшості складає понад 10 років. Хоч про жіночі колективи зазвичай відгукуються не надто схвально, проте працівниці гастроному створили теплий і дружний мікроклімат.

Завідує магазином Людмила Гришанович. Про своїх працівниць вона відгукується із особливою повагою: усі працьовиті, добросовісні, а головне – дружні. Є в колективі жінки з найбільшим досвідом роботи, на горілчаному відділі це Валентина Авдєєва, Яна Саєнко і Оксана Байрамова; на молочному – Світлана Гладкова; на м’ясному –  Тетяна Барташ і Наталія Тяло. Але найбільший досвід  роботи у магазині мають Галина Крат (працює на кондитерському відділі) і Світлана Степаненко (прибиральниця). Вони працюють із дня відкриття. До речі, вони ж є працівницями колишнього швейного цеху на заводі «Горизонт».

Усі продавці одна з поперед одної розхвалюють свій гастроном і зокрема асортимент. Стверджують, що саме у їхньому магазині постійно раді покупцю, завжди намагаються йому догодити і зробити все, щоб клієнт залишався задоволений.

Розділяючи радість ювілейних урочистостей, хочеться побажати магазину подальшого процвітання і стабільності, а його співробітникам – здоров’я, оптимізму, добра, благополуччя, щастя і успіхів у роботі. Також вітаємо і власника, який зумів зібрати такий чудовий, дружний і працьовитий колектив!

Спеціально до 20-річчя магазину, який святкуватимуть у грудні, його адміністрація організовує акцію, правила якої скоро будуть повідомлені клієнтам. На покупців магазину  «Горизонт» чекатиме головний приз і ще безліч заохочувальних подарунків.  

ф 1 Ольга Андрусь, Галина Крат, Тетяна Ленець

ф 2 Оксана Байрамова, Людмила Гришанович, Тамара Красюк

 

1 коментар до “«Горизонт» – 20 років один із кращих!

  1. На мене хороший працівник Байрамова за те шо в мене немає копійок напала як коршун

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...