У ефірі – «Гадяцький регіон»

телерегіон
Поділитися новиною

телерегіонЗнати все про життя міста та району, бути в курсі всіх новин, з’являтись завжди першими на місці подій і висвітлювати їх лише у правдивих ракурсах – усі ці  завдання покладені на засоби масової інформації. 16 листопада в Україні святкують День працівників радіо, телебачення і зв’язку. І хоч працівників саме цієї галузі у нашому місті не так багато, відзначити професійне свято буде кому.

Близько п’яти років у Гадячі існує невеличкий інформаційний центр «Регіон», засновником якого є районна рада. У його команді працюють всього троє: Євгенія Тацій, Магер Рахмун і Сергій Головатий. Завдяки їхнім зусиллям двічі на тиждень в ефір телеканалу «Лтава» виходить програма під назвою «Гадяцький регіон», у якій висвітлюють роботу місцевих органів влади, життя міста і району. 

Євгенія Тацій працює кореспондентом інформаційного центру і, за сумісництвом, директором із 2014 року. До неї обов’язки керуючого центром виконували Валентина Щухомет і Марія Рахмун. Женя розповідає, що на цю роботу потрапила абсолютно випадково – попередній директор йшла у декретну відпустку, а на її місце шукали кандидата. Посаду запропонували їй, і вона погодилась. Ділиться, що спочатку було важкувато, адже все довелося опановувати вже у процесі. Проте тепер вона має багато потрібних у роботі навичок, окрім звичних обов’язків кореспондента, навчилася монтувати звук і працювати із відеозаписами. Тож, як кажуть, професійно росте.

Від дня заснування і до сьогодні на посаді відеооператора  в інформаційному центрі й Магер Рахмун. Родом із Дамаска (столиця Сирії), він зустрів свою долю в Гадячі і з 2012 року проживає тут. Наше місто сподобалось йому настільки, що він вирішив поділитись враженнями у себе на Батьківщині. Магер самостійно зняв і змонтував два відеосюжети і відправив їх на арабське телебачення. До речі, ці ролики були там дуже популярними.

Усього декілька днів другим оператором центру працює Сергій Головатий (до цього довгий час цю посаду займав гадячанин Володимир Павлюченко). «Самоучка» у відеозйомці, він тільки освоює нову професію, адже до цього 5 років працював викладачем у Гадяцькому БДЮТі.    

Віднедавна ефірний час програми «Гадяцький регіон» значно зменшили – від колишніх 15 хвилин залишили всього 5 (виходять в ефір в середу о 20.35 і суботу о 20.52). Проте на підготовку цих кількох хвилин до ефіру команда інформаційного центру витрачає більше двох годин. Часто зібраного матеріалу надто багато, і він не вміщається у програму. Тоді готовий матеріал відправляється на інші «канали» центру в соцмережах.

Чи святкуватимуть професійне свято, інформаційна команда поки не знає, зізнаються, що про нього чують уперше. Але впевнені, що подарунок від засновників отримають, – їм пообіцяли придбати новий фотоапарат.

Редакція тижневика приєднується до привітань на адресу працівників радіо, телебачення і зв’язку. Бажаємо всім вам професійного успіху, втілення нових цікавих ідей, невтомного творчого пошуку, вірних друзів, надійних партнерів та колег.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...