У Гадяцькому районі знайшли 35 вибухонебезпечних предметів

dsns
Поділитися новиною

dsns27 жовтня до Служби порятунку «101» від сільського голови села Веприк Гадяцького району надійшло повідомлення, що у лісовому масиві поза межами населеного пункту виявлено підозрілі предмети схожі на вибухонебезпечні.

На місце події прибула піротехнічна група Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Полтавській області. Фахівці з’ясували, що небезпечна знахідка — 16 одиниць боєприпасів часів минулих війн. При додатковому обстеженні території було виявлено та вилучено ще 19 боєприпасів. 28 жовтня о 14:00 усі 35 одиниць вибухонебезпечних предметів: 2 артснаряди калібру 100 мм, 1 артснаряд калібру 76 мм, 1 артснаряд калібру 50 мм, 1 артснаряд калібру 45 мм, 8 мінометних мін калібру 82 мм, 1 мінометна міна калібру 120 мм, 2 ручні гранати Ф-1, 7 ручних гранат РГ, 12 запалів до гранат було знешкоджено на спеціальному підривному майданчику.

Рятувальники вкотре звернулися до громадян із проханням у разі виявлення вибухонебезпечних предметів в жодному разі не торкатися до них і відразу телефонувати за номером «101».

Пресслужба ГУДСНС України у Полтавській області.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...