Без «шуби» котел не гріє

утеплємся
Поділитися новиною

утеплємсяКілька років тому, у зв’язку зі збільшенням ціни на газ, розпочався масовий перехід на дров’яні котельні. Протягом короткого терміну майже всі шкільні котельні у районі перевели на тверде паливо. Хоч і повідомляють на нарадах, що завдяки відмові від газу району вдалося зекономити чимало бюджетних коштів, у стінах редакції тижневика ми часто чуємо скарги на низькі температурні показники у сільських школах. Тому ми вирішили дізнатись, наскільки якісно гріють нові котельні.

Ми розмістили опитування на офіційних сторінках тижневика у соцмережах. На наше здивування, коментарів цього разу, на відміну від попередніх, було небагато.

А ті, хто й наважився прокоментувати ситуацію, стверджували, що в нашій країні дуже рідко можна знайти твердопаливну котельню, яка відповідає нормам і стандартам і, відповідно, якісно «гріє».

Решта відвідувачів соцмереж, мабуть, виявились толерантними – ніхто не наважився поскаржитись відкрито. Одне із двох – або ж все влаштовує, або продовжуємо терпіти.

Натомість ми дізнались чимало інформації про супутні роботи, які розпочались після будівництва теплогенераторних – посадовці активно взялися за впровадження обіцяних енергозберігаючих технологій. У будівлях районних навчальних закладів поступово замінюють вікна і двері, утеплюють фасади будівель, що є позитивним «додатком» до нових систем опалення. Тож якщо підійти до проблеми комплексно, то можна домогтися досить пристойного результату.

Оксана Кириченко

До речі:

За інформацією засідання колегії РДА станом на 24.10.2016 задля організованого проходження опалювального сезону 2016-2017 років до навчальних закладів району завезено вугілля – 40171 кг,  дров – 1133,27 м3 та пелетів – 45890 кг.

Всього на підготовку до опалювального сезону виділено:

797900 грн – на закупівлю твердого палива;

18200,00 грн – на придбання бензо– та електроінструменту для розпилювання дров;

774956,00 грн – на впровадження енергозберігаючих заходів (заміна вікон і дверей);

48000 грн – на придбання гідроколуна та причепа для його перевезення.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...