Поясніть, будь ласка, ситуацію!

65856
Поділитися новиною

65856Щодо роботи автопасажирських перевезень в місті обласного значення Гадяч. Нехай начальник АТП прояснить, коли та куди возять автобуси людей, їхні маршрути. Наприклад, на залізничному вокзалі відправляється поїзд один раз на добу – о 12.00. Чим туди доїхати? Коли туди їздять автобуси?

На табличках «Розклад руху автобусів» в усіх містах вказують маршрут автобуса, наприклад, Великі Будища – ЖД станція чи щось інше. А у нас! На деяких зупинках є таблички розкладу руху. Наприклад, на Сарському: на Заяр – 6.39, 8.09, 13.51, 17.38, а от 29 липня жоден рейс не здійснювався, 10 вересня о 13.51 автобуса не було і т.д.

Коли я запитала бабусь, які торгують овочами біля зупинки, чи їздять тут автобуси, вони відповіли, що їздять, коли є бензин, а 30 вересня не було жодного.

Читала я в місцевій пресі про значну суму коштів, яку виділяє міська рада на пільгові перевезення. Цікаво б дізнатися, як і коли ними можна скористатися в реалії. Потім бачила декілька разів, як на маршрутах люди їхали на Великі Будища. А як доїхати до ЖД станції – так і залишається загадкою.

Наприклад, на зупинці по вул. Гетьманська продаються пиво, цигарки  та інший непотріб, при цьому ні розкладу руху автобусів, ні їхніх маршрутів немає. А продавці цих торгових точок грубо відповідають, що ніяких автобусів вони тут не бачили, бо вони, автобуси, їх не цікавлять. То для кого обладнали зупинку?

Поїдемо на таксі! Зателефонувала на номер 0501610448 – відповіли таксі «Гадяч» – тарифи: 4 грн по місту, а 6 грн – за містом. Чудово! Та почекайте! Це не так! Доїхали до пляжу від пошти за 43 грн, до ЖД станції від Росії – за 38 грн, до Зеленого гаю від парку – за 50 грн і т.д. Тоді диспетчер відповідає по тому ж номеру: «У нас таксометрів немає, запитуйте у водіїв». Водій мені пояснює, що за те, що сідаєш у таксі, – 25 грн і тоді можеш проїхати до 2 км, а далі добавляємо по 4-5 грн за кожен км по місту. Ну, тоді інша ситуація. А для чого ж диспетчерська? Дуже дорогі транспортні перевезення і не організована робота їх у місті обласного значення Гадячі!

Деякі керівники міркують, що мало жителів бажають їздити на автобусі. Ні! Нехай організовують роботу, і люди із великим задоволенням будуть їздити.

Наталія Сміла  

LIVE OFFLINE
track image
Loading...