Звернення до споживачів електроенергії

звернення до споживачів
Поділитися новиною

звернення до споживачівПочинаючи з квітня, Гадяцька філія ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» проводить підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 рр. Важливим етапом цієї підготовки є збалансування виробництва та споживання електроенергії, паливозабезпечення, фінансова стабілізація. На виконання Закону України «Про електроенергетику», Інструкції про застосування графіків, відповідного до Наказу ПАТ «ПОЕ» для запобігання порушень режиму роботи ОЕС України або окремих її частин, забезпечення надійної та безпечної роботи об’єктів електроенергетики з виробництва, передачі і постачання електричної енергії вжито ряд заходів. Зокрема, розроблено графіки аварійних відключень (ГАВ), спеціальні графіки аварійних відключень (СГАВ), графіки погодинного відключення електроенергії (ГПВ). Їх погоджено з місцевими органами виконавчої влади, керівництвом Держенергонагляду. Згідно з рішенням НЕК «Укренерго» та Північної енергосистеми в райони доведено величини автоматичного частотного розвантаження (АЧР) для запобігання та ліквідації небезпечного зниження частоти в енергосистемі. Споживачам, що задіяні в ГАВ, СГАВ, ГПВ та АЧР, повідомляється про необхідність розробки організаційно-технічних заходів щодо безаварійної зупинки окремих виробництв. Отримавши повідомлення про обмеження електропостачання у період застосування графіків, споживачі повинні зробити все для того, щоб не допустити виникнення екологічних та техногенних аварій.

Нині Гадяцька філія ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» усуває вузькі місця, тим самим підвищуючи надійність роботи устаткування та електромереж.

Важливим фактором для забезпечення надійності роботи енергосистеми є платіжна дисципліна споживачів.

Енергозбутовий підрозділ філії закликає споживачів своєчасно сплачувати за використану електроенергію. Згідно з пп. 19, 20 Правил користування електричною енергією, розрахунки населення за спожиту електричну енергію для населення здійснюються за діючими тарифами (цінами) на підставі фактичних показів приладів обліку. Розрахунковим періодом для встановлення розміру оплати спожитої електричної енергії є календарний місяць. Плата за спожиту протягом розрахункового періоду електроенергію вноситься не пізніше, ніж 10 числа наступного місяця.

Вимоги цього законодавчого документу передбачено Договором про користування електричною енергією, який має бути у кожного споживача.

Тих, хто користуються електроенергією без укладання відповідного Договору, постачальник має право відключити від електропостачання. Це може трапитись і через порушення споживачами термінів оплати, передбачених цим Договором послуг або проведення розрахунків за електроенергію за неіснуючими тарифами. Згідно з п. 36 ПКЕЕн, відновлення електропостачання споживачів у містах здійснюється протягом 3-х, у сільській місцевості – протягом 7-ми днів після усунення порушень, відшкодування заборгованості, збитків, завданих енергопостачальнику, та витрат на повторне підключення. Суми нарахувань за послуги з повторного підключення досить значні, адже до них входять витрати, пов’язані зі значним подорожчанням пального, вони також залежать від відстані.

Варто замислитися над тим, що краще – вчасно (щомісяця) сплачувати за електроенергію чи нести додаткові витрати на її повторне підключення та певний час жити без неї? Тим людям, які порушують ПКЕЕн (розкрадають електроенергію), слід зрозуміти, що за неї потрібно обов’язково сплачувати. Штрафні санкції набагато вищі, ніж сумнівна вигода від споживання електроенергії поза лічильником. Компанія несе збитки, а для споживачів зростає небезпека ураження електричним струмом. Як правило, дроти, що використовують порушники у таких випадках, оголені, зі скрутками, знаходяться у доступних місцях: низько підвішені на деревах, парканах, будівлях.

Тож ми звертаємося до жителів з вимогою не порушувати ПКЕЕн, а питання законного підключення вирішувати в енергозбутових підрозділах ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО».

Для боротьби з крадіями у всіх філіях компанії створено мобільні бригади, які цілодобово відслідковують потенційних порушників. Виявляти безоблікове використання електроенергії працівникам підрозділу допомагають відповідні прилади. Під час рейдів складаються акти порушення ПКЕЕн, за повторне підключення та крадіжки стягуються значні суми.

Робота з виявлення порушників буде посилюватись, тому що стовідсоткова щомісячна оплата – єдиний спосіб забезпечити стабільне електропостачання.

Крім перерахованих методів впливу, юридичні підрозділи компанії направляють до суду позови про стягнення пред’явлених сум у примусовому порядку, до цих сум входить і відшкодування судових витрат.

Електроенергія – велике надбання і благо цивілізації, тож давайте грамотно і чесно нею користуватися.

Адміністрація Гадяцької філії ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...