Актуально про субсидії

супсидії
Поділитися новиною

супсидіїСім’я у травні 2016 року звернулася за субсидією, однак отримала повідомлення про призначення субсидії в розмірі «0» грн. Із жовтня з початком опалювального періоду значно підніметься плата за житлово-комунальні послуги. Чи потрібно таким сім’ям повторно подавати документи для призначенням субсидії на опалювальний період?

Ні! Повторно звертатися непотрібно. Із початком опалювального періоду таким сім’ям буде проведено перерахунок розміру субсидії автоматично, без додаткового звернення. Повідомлення про розмір призначеної субсидії буде надіслано протягом 5 днів з моменту прийняття рішення про призначення субсидії. 
Також звертаємо увагу, що субсидія призначається до закінчення опалювального періоду (тобто до квітня відповідного року), але не довше, ніж на 12 місяців. 
Якщо термін призначеної субсидії закінчився, таким сім’ям також непотрібно звертатися до управлінь соціального захисту та подавати будь-які документи (винятками є зміна складу сім’ї або здійснення покупки одним із членів сім’ї на суму, що перевищує 50 тис. грн. У цьому разі протягом місяця про вказані обставини необхідно поінформувати управління соціального захисту населення). 
Крім того, при кожному підвищенні тарифів на оплату житлово-комунальних послуг розмір субсидії буде перераховано автоматично управліннями соціального захисту населення. 
При цьому розмір обов’язкового відсотка платежу сім’ї у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами не зміниться. Тобто розмір плати, які здійснює сім’я за спожиті послуги, не підвищиться.

Яким сім’ям із числа одержувачів субсидії необхідно повторно звертатися з заявою та декларацією до управлінь соціального захисту населення для продовження терміну надання субсидії?

Після закінчення терміну дії субсидії для її продовження необхідно звернутися до управлінь соціального захисту населення наступним категоріям сімей:

– сім’ям, яким призначена субсидія на підставі договору оренди чи найму житла;

– сім’ям, яким у 2015 році була призначена субсидія на придбання твердого палива та скрапленого газу;

– сім’ям, яким в опалювальний період 2015/2016 років субсидія була призначена у «0» розмірі.

Іншим сім’ям для продовження терміну надання субсидії звертатися непотрібно.

В.Тарасенко, начальник управління соціального захисту

LIVE OFFLINE
track image
Loading...