Робота Пенсійного фонду — запорука надійної пенсії

big 4 201330490a70b6c1 1
Поділитися новиною

big 4 201330490a70b6c1 1Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі щомісячно проводить моніторинг відомостей Реєстру застрахованих осіб. Як показує аналіз звітності по єдиному соціальному внеску (додаток 4), деякі юридичні особи та фізичні особи-підприємці нараховують та виплачують заробітну плату  менше законодавчо встановленого мінімуму, а це свідчить про ігнорування вимог Кодексу законів про працю. Працівники цих підприємств погоджуються на отримання мізерної заробітної плати або на отримання її в «конверті», боячись втратити місце роботи.

За даними звітності за липень 2016 року, у районі кількість застрахованих осіб, яким виплачується заробітна плата нижче або на рівні мінімальної, становить 1495, що становить 13,0% від загальної кількості застрахованих осіб.   

Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі постійно співпрацює зі страхувальниками, закликаючи до легальної виплати заробітної плати та цивілізованого оформлення трудових відносин зі своїми працівниками. Так, спеціалістами управління за вісім місяців 2016 року проведено 25 зустрічей у трудових колективах, 9 виступів на радіо, опубліковано 5 статей у ЗМІ та проведено 2 флешмоби на тему легалізації зарплати.

Із метою вирішення питання виплати заробітної плати у «конвертах» щомісячно направляються листи до місцевих органів влади, Гадяцької ОДПІ, управління Держпраці у Полтавській області та раз у рік – до голів первинних профспілкових організацій та фонду підтримки підприємництва із переліком страхувальників, які можливо порушують трудове законодавство.  Крім того, для вирішення цієї проблеми у 2016 році проведено нараду із соціальними партнерами і 5 засідань районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, на які запрошувалися виконавчі органи, роботодавці та соціальні партнери.

Т. Рудченко, начальник відділу надходження, прогнозування платежів, обліку застрахованих осіб та контрольно-перевірочної роботи 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...