«Колеса» міської ради

службове
Поділитися новиною

службовеВіднедавна всі тільки те й роблять, що обговорюють заяву мера міста Володимира Нестеренка про покупку для міськради авто за 700 тисяч гривень. Як і попереджали, більшість містян не зрозуміли вибір нашого мера. Ну не вкладається у головах людей, як у час, коли більшість українців затягли паски, можна так розкидатись грошима! Найбільше не зрозуміли цього вчинку люди поважного віку, які живуть від пенсії до пенсії. А ще батьки, із яких продовжують витягувати останню копійку на ремонти і заміну вікон, матраци та підручники для дітей у садках і школах. Не приховували свого обурення також і ті гадячани, вулиці яких десятиліттями не бачили ремонту.

Усі погоджуються, що за останній рік місто стало охайнішим – без сумніву, новий мер пнеться з усіх сил, щоб виправдати довіру гадячан. Але рішення придбати невиправдано дороге авто, мабуть таки, підірвало його авторитет. На посаді він менше року, а вже вирішив змінити стареньку службову «дев’ятку», якою 14 років користувалась колишня пані мер, на авто бізнес-класу. Та ще й прикривався тисячами гривень, нібито «вибитими» особисто ним задля покращення інфраструктури міста. Забув тільки додати, що вишукувати кошти на розвиток міста – це його прямий посадовий обов’язок. Та й випрошувати грошей, як виявилось, непотрібно – Мінрегіон без жодних проблем виділяє державну субвенцію усім, хто звертається із готовим проектом. А з його слів виходить так, ніби це його особисті заслуги…   

Але що сталось, те сталось – із 23-х депутатів, присутніх на засіданні, лише 1 проголосував «проти» купівлі авто. Ще двоє, у знак протесту, просто покинули сесійну залу. Решта народних обранців підтримали мера.

Ймовірно, уже скоро автопарк мерії поповниться новенькою «іномаркою».  Тому ми вирішили дізнатись, на чому пересуваються інші мери.

Почнемо із найближчих міст Полтавської області.

Полтавський міський голова, хоч і рідко, але все ж користується службовим «Volkswagen Passat». Міський голова  Ромнів Сергій Салатун обрав собі з автопарку мерії простенького «Daewoo Lanos». Мер Горішніх Плавнів (колишній Комсомольськ) Дмитро Биков взагалі пересувається власним «Volkswagen Tiguan», 2010 р.в. Зіньківський міський голова Сергій Максименко у якості службового використовує «Daewoo Lanos». А от мер Лубен Олександр Грицаєнко взагалі «Нивою» користується. Мер Кременчука Віталій Малецький пересувається на «Toyota Corolla».

Для порівняння ми дізнались, які службові автівки у мерів  інших українських міст:

Мер Новодністровська (до речі, також міста обласного значення) Анатолій Болдашев їздить на «Skoda Octavia». Мер Луцька має майже новий службовий автомобіль – корейський «Hyndai Sonata» 2013 року випуску. Міські голови Львова Андрій Садовий та Рівного Володимир Хомко їздять на «Toyota Camry» (вони в обох 2007 року випуску).  Приблизно 11 років використовує  службовий автомобіль «Skoda Superb»  мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. А ось міський голова Чернівців Олексій Каспрук користується «Toyota Prado», 2006 року. Службове авто міського голови Тернополя – «Ford Mondeo» 2012 року випуску.

Тож, як бачимо, по вартості автомобіля  можна прослідкувати розмір бюджету того чи іншого міста. Тобто, чим дорожче авто у мера, тим більше грошей у казні, та й місто презентабельніше виглядає. Жаль лише, що нас це не стосується.    

Підготувала Оксана Кириченко

Після скандальної сесії ми вирішили провести опитування серед відвідувачів редакції і користувачів соцмереж. Запитували, чи згодні вони із рішенням придбати «Тойоту»? Жодного схвального відгуку ми не отримали.

Ось кілька коментарів, які лишили на нашій сторінці ВКонтакті гадячани:

«Я вважаю, що такі кошти доцільніше пустити на якусь апаратуру в лікарню або допомогти якійсь дитині в лікуванні. У такі тяжкі часи вони обирають, яке авто купить?  СМІШНО І ГРІШНО – 720 тис. грн, і це для однієї особи!..»

«…Як від отаких вістей сумно, образливо. Якби у місті вже не було ніяких проблем: новий водопровід, купа зон відпочинку, проведена робота по збереженню історичних місць міста, хороші дороги, чудово працюючі медзаклади, якісний автопарк громадського транспорту і т.д. То тоді хай хоч Ренж Ровер чи Майбах…»

«На машину для задницi є 720 тис. грн, а як у садочок батьки попросили на іграшки 850 грн, так «вибачте , у нас зараз нема грошей, нехай батьки скидаються». А нічого, що за батькiвськi гроші i килим куплено, i штори, узагалі все! А нам машину треба круту, щоб жо… не змерзла, знахабнiли!»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...