Новий автомобіль і як бути з ремонтом дахів багатоповерхівок

сесія
Поділитися новиною

сесіяНа сесію міської ради, яка відбулася минулого четверга прибуло 19 депутатів із 26.

Спочатку міський голова відзвітувався про прийняті виконкомом рішення у міжсесійний період.

Одним із них була заборона розробки та видобутку піску в районі другої станції підйому води, по вул. Свердлова,  р- н Підварку, тож побачимо, як дане рішення буде контролюватися.

Встиг похвалитися і про зроблене: облаштування дворових територій по вул. Тельмана 12 та 12-а, вул. С. Швидкого 3, 7, 11 на Тельмана 18-а тривають роботи. Доробляється і тротуар на Підварок, на який виділяли 120 тис. грн.

Тривають роботи і поблизу центральної бібліотеки, там облаштовують зону відпочинку, де буде Wi-Fi зона. Поблизу школи №4 розпочали підготовчі роботи до ремонту дороги. Триває частковий ремонт ДНЗ №6, а також ремонт приміщень міської ради.

Із обласного екологічного фонду надійшло 160 тис. грн., на придбання роторного компресора для очисних споруд.

До міста прибула техніка Лубенського ДСУ-9, привезли фрезу, і вже обробили нею площу Миру (2000 кв. м.), вул. Полтавську (6000кв. м.), та старий міст (1200 кв. м.), скрізь буде покладено нове асфальтнобетонне покриття.

Освітлення доріг

На сьогоднішній день заборонено використання безоблікового споживання електроенергії, все повинно в обов’язковому порядку проходити через лічильники. Після того, як зробили вул. Молодіжну неізольованим проводом, працівники РЕСу не дозволили підключатися, тому що це їхній резервний провід. По вул. Молодіжній, Комарова, Дзержинського та Підварку дане питання буде вирішуватися, але коли вулиці будуть «світитися», міський голова не зміг дати чіткої відповіді.

Затвердження звіту про виконання бюджету за півріччя

До дохідної часини бюджету за даний період надійшло 42,2 млн. грн.

Доходи по місту склали 26, 3 млн. грн., в порівнянні з минулим їх більше на 18, 6 млн. грн.

Найбільшими платниками податків до бюджету міста за 1 півріччя стали: ТОВ «Гадячсир», «Техлмопром», ЦРЛ, ПрАТ «Райз-Максимко», відділ освіти, ТОВ НВП «Нафтогазсервіс».

Надходження по оплаті за землю – 3,2 млн грн.

Акцизний податок, понад план 1 млн. 600 тис. грн.

Єдиний податок – 5 млн. грн.

Спеціальний фонд – 1 млн. 551 тис. грн., в т. ч. екологічний  податок – 33, 7 тис. грн.

Надходження від пайової участі – 43,9 тис. грн.

Кошти відчуження майна, що знаходиться у комунальній власності – 370,4 тис. грн.

До видаткової частини бюджету +33 млн. 959 тис. грн.

Витрати по благоустрою міста – 2 млн. 683 тис. грн.

Свята будуть з феєрверками

Доповнили програму проведення заходів, включивши виступи колективів – 60 тис. грн.

На святковий феєрверк – 50 тис. грн., кошти розділять на 2 роки 2016 – 2017рр. Щодо феєрверку, то довелося і посперечатися, деякі присутні говорили, навіщо вони потрібні у такі складні часи для країни, а деякі не погоджувалися. 

Внесення змін до бюджету

Збільшили дохідну частину – 7 млн. 232 тис. грн.

Податок з фізичних осіб збільшується на 2 млн. 676 тис. грн.

Акцизний податок на 1 млн. грн.

Земельний податок для юридичних осіб на 200 тис. грн.

Орендну плату за землю з юридичних осіб на 400 тис. грн.  

Плата за надання адміністративних послуг на 250 тис. грн.

Таким чином, власні доходи збільшуємо на 4 млн. 617 тис. грн.  

Видаткова частина збільшується на 7 млн. 232 тис. 100 грн. і буде направлятися:

Утримання міської ради – 321 тис. грн.

На ремонт внутрішньо будинкових доріг – 1 млн. грн.

На капітальний ремонт колектора, по вул. Полтавська – 250 тис. грн. (кошти обласного екологічного фонду)

Реконструкція парку – 500 тис. грн.

Проведення мистецьких заходів – 50 тис. грн.  

Ремонт доріг, збільшили витрати на 1 млн. 390 тис. грн.

На дитячі садки, а саме на придбання меблів збільшили витрати на 15 тис. грн.

На виплату заробітної плати по Гадяцькому аграрному училищу -129 тис. 511 тис. грн. Буде виплачена за липень та серпень, як бути далі, вирішуватиметься після набрання училищем студентів. Кошти на професійні навчальні заклади будуть розподілятися із тих, що надійшли з обласного бюджету (1 млн. грн.).

На придбання автомобіля, для забезпечення амбулаторної практики сімейної медицини – 199 тис. 900 грн.

Внесли зміни до соціального та економічного розвитку міста

На капітальний ремонт вул. Полтавська додатково -300 тис. грн.

На поточний ремонт прибудинкових доріг – 1 млн. грн.

Повернули борг за скорочення працівників

Після того, як провели реорганізацію «Гадяч-Житло», до речі міський голова сказав, що це відбулося задля того, аби не піднімати тарифи на послуги по утриманню житлово-комунального господарства. Хоч на працівниках і зекономили, а всі компенсації згідно чинного законодавства, довелось виплатити, витрати склали 216 тис. грн.

Прийняли у власність приміщення колишнього будинку культури, що знаходиться по вул. Л. Українки, 1, а разом із ним і танцювальний майданчик. Оціночна вартість споруди 560 тис. 813 грн., майданчика – 22 тис. 200 грн.

Будівлі, яка знаходиться за адресою Драгоманова, 4 (кол. Готель «Жовтень») надали статус «Соціальний готель», навіть якщо переселенці і виселяться, дане приміщення залишиться у власності міської ради.

У різному, обговорили питання, щодо ремонту дахів багатоповерхівок, які знаходяться в жахливому стані, дану проблему міський голова прокоментував так:

«Дуже хотілось, щоб і самі мешканці квартир приймали участь у обслуговуванні свого майна. На сьогодні, у Миргороді мешканці багатоповерхівок платять 25 % за ремонт дахів, решту доплачує міська рада. У нашому місті люди категорично відмовляються  приймати участь в управлінні своїм житловим фондом, тим паче, що в більшості це приватна власність і вони розпоряджаються нею, як хочуть. А коли квартиру продають, яку колись просто приватизували, то ніхто і тисячі не здав у міськраду. Можемо не облаштовувати двори, а ремонтувати дахи, але все одно на всі, коштів не вистачить. Створюйте ОСББ, тоді ми вам допоможемо коштами у обслуговуванні будинку». 

Рішенням сесії обласної ради міській раді виділили кошти з обласного екологічного фонду – 1 млн. 615 тис. грн., розподілять їх на придбання мобільного сортувального комплексу, та на капітальний ремонт колектора, також на цій же сесії, містам обласного значення виділили по 1 млн. грн. для вирішення соціально-побутових питань міста.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...