Деруть гроші?

газоперев
Поділитися новиною

газоперев«Вихідними ходили газовики. У кожному будинку рахували газові прибори. Агітували заключати договори на технічне обслуговування. При чому «таксу» за свої послуги не пояснювали. Просто казали, що тепер обслуговування платне. За нашими підрахунками виходить близько 200 гривень із двора. То, що ж це виходить – тепер нізащо ми ще й он які гроші будемо платити? А дивитися на наші прибори, як і раніше, ніхто не буде?» – скаржилась на дії газовиків гадячанка Лідія Михайлівна. 

Як виявилось, така акція від працівників ПАТ «Гадячгаз» була плановою, про яку, звісно, повідомити забули. Тому, гадячанам здалися підозрілими такі походеньки, вони змовились і просто перестали впускати перевіряльників у двори.

Ми вирішили розібратись у ситуації і звернулись до прес-служби ПАТ «Гадячгаз». Нам відразу ж надали пояснення. Виявляється тепер, у зв’язку з втратою чинності відповідних нормативно-правових документів, згідно з якими роботи з обслуговування систем газопостачання проводились безкоштовно, технічне обслуговування здійснюватиметься на договірних умовах. Укладати договір не обов’язково саме із місцевим газовим підприємством, дозволяється із будь-якою організацією, яка має необхідні дозволи та атестований персонал.

На відміну від попередніх років, тепер роботи проводитимуться платно. Але, зверніть увагу, платити потрібно не «на руки», а тільки на розрахунковий рахунок підприємства. І чим більше газового обладнання у вашому помешканні, тим більшою буде сума нарахування. І оплачувати ви повинні лише тоді, коли комплекс робіт буде виконаний  та зазначений в акті виконаних робіт, відповідно до договору.

Наголошують, що заключення договорів на ТО газових приладів є виключно добровільним. Але ж у разі ігнорування проведення ТО, газорозподільна компанія буде вимушена припинити подачу газу в будинок чи квартиру…

Тому заключати договір чи ні – це ваше право. Головне, щоб обслуговування було справжнім і якісним.  

Технічне обслуговування є обов’язковим і проводиться не частіше одного разу на рік. Ціни за послуги:

ТО газової плити – 31,51 грн,

ТО проточного водонагрівача – 48,04 грн,

ТО газового опалювального котла – 78,79 грн,

ТО газового конвектору – 33,86 грн,

ТО опалювальної печі – 33,11 грн,

ТО газопроводу, перевірка щільності фланцевих, різьбових з’єднань та зварних стиків – 48,28 грн,

+ транспорті послуги – 20-30 грн. (у залежності від кілометражу).

Оплата – виключно на поточний рахунок ПАТ «Гадячгаз» протягом 5-ти робочих днів з моменту підписання договору.

“БМ”

LIVE OFFLINE
track image
Loading...