Говорили тільки про ХОРОШЕ

сесія
Поділитися новиною

сесіяНа сесію районної ради прибуло 26 депутатів із 34. Ще до початку засідання презентували новенький автобус, який отримала новостворена об’єднана громада, а саме, Качанівська школа (600 тис. грн. – кошти освітньої субвенції, 720 тис. грн. – кошти районної ради).

Затвердили звіт про виконання районного бюджету

За півріччя поточного року до дохідної частини загального фонду районного бюджету надійшло 198167,0 тис. грн. при плані 194723,0 тис. грн. Районний бюджет отримав кошти субвенції із державного бюджету – 169829,2 тис. грн., в т. ч. освітньої субвенції – 20463,1 тис. грн. та медичної – 16849, 4 тис. грн.

Найбільшими платниками податку з доходів фізичних осіб за минуле півріччя стали філія ГПУ «Полтавагазвидобування», ПАТ «Укргазвидобування» – 2853,9 тис. грн.

До спеціального фонду за шість місяців надійшли кошти – 5698,4 тис. грн.

На утримання органів місцевого самоврядування за звітний період, за рахунок коштів  загального фонду використано 791,1 тис. грн. Видатки на установи освіти по загальному фонду склали 26892,7 тис. грн. 

За рахунок коштів сільських та районного бюджетів для установ освіти району основних засобів придбано на 1440, 3 тис. грн.

130 тис. грн. – ремонтні роби по школам.

18830, 9 тис. грн. – направлено на фінансування установ охорони здоров’я по загальному фонду бюджету.

2195,4 тис. грн. – використані на медикаменти та перев’язувальні матеріали.

113, 6 тис. грн. – направлено на відпуск безкоштовних медикаментів.

По вільному фонду кошти використані в сумі 584,0 тис. грн., у тому числі 384,5 тис. грн. на поточний ремонт відрізку дороги Білопілля-Терни-Липова Долина, та 199,5 тис. грн. – на послуги по поточному ремонту відрізку дороги Хитці -Плішивець.

Даний звіт прокоментував Анатолій Цимбал (депутат районної ради): «Знову немає жодного проблемного питання, такого бути не може. Перевиконання це добре, але проблемні питання також повинні розглядатися».

Зміни до економічного і соціального розвитку

Із обласного бюджету були затверджені субвенції для ремонту доріг в районі – 3 млн. 52 тис. 600 грн. а також за рахунок соціальної угоди з ГПУ «Полтавагазвидобування» планується фінансування ремонту доріг в районі. В зв’язку з цим і внесли зміни до Програми економічного та соціального розвитку, зокрема в розділі інфраструктура (ремонт доріг).

Тепер Біленченківський шкільний спортзал буде із відремонтованим дахом, на його реконструкцію сільрада направила субвенцію в сумі 300 тис. грн.

Капітальний ремонт та впровадження енергозберігаючих заходів (заміна вікон та дверей) очікує Вельбівська ЗОШ, для цього сільська рада направила субвенцію в розмірі 100 тис. грн.

На реконструкцію частини приміщення Березоволуцької ЗОШ під сільську бібліотеку – 60 тис. грн.

50 тис. грн. – кримінально-виконавча інспекція.

Участь в обласному конкурсі «Розвиток територіальних громад»

Від районної ради було направлено проект на участь в конкурсі – придбання фіброгастроскопу для ЦРЛ. Потрібно передбачити 250 тис. грн. з бюджету наступного року для співфінансування в проекті, але це в разі здобуття перемоги.

Зубне протезування

Прийняли Програму, яка передбачає 200 тис. грн., уже профінансовано 100 тис. грн. Забезпечуються ветерани війни в тому числі учасники бойових дій та учасники АТО. Пільги надаються за чергою, але не більше 1 тис. грн. на одну особу.

Оголошено місячник по боротьбі з амброзією

Згідно Програми, на виконання фіто-санітарних заходів з 5 липня по 5 серпня на території району оголошено місячник по боротьбі з амброзією полинолистою та повитицею. Створені робочі групи, які робили перевірку сільських рад. Станом на 4 серпня в районі проводяться фітосанітарні заходи із ліквідації амброзії. До цієї роботи щоденно залучається до 130 осіб.  Працює 42 мотокоси та 7 тракторних косарок. Прийнято рішення на державному рівні, про виключення з дозвільних документів карантинних сертифікатів і на сьогодні вся продукція вивозиться безконтрольно в усі точки держави, у зв’язку з цим, можливо, ніхто і не надає великої переваги у знищенні карантинних рослин. 

Змінили адресу

З балансу відділу управління майном передали на баланс регіонального ландшафтного парку «Гадяцький» приміщення, по вул. Драгоманова 8, які уже орендують частину даної будівлі. Районна організація Українська Спілка ветеранів Афганістану  тепер буде знаходитись за адресою – Драгоманова 8, в приміщенні редакції «Гадяцький вісник».

Колишній будинок культури передали до власності міської ради.

Передали майно, яке знаходиться у власності районної ради у безоплатне користування РДА, а саме 17 кондиціонерів.

Список присяжних районного суду

Його затвердили у кількості 9 осіб: Віталій Биченко, Наталія Блоха, Олена Буглєєва, Наталія Завора, Любов Огризько, Людмила Олешко, Наталія Оніщенко, Ольга Січкар, Валентина Щухомет.

Поповнення фонду «Гадяччина»

Затвердили розмір членських внесків районної ради у розмірі 100 тис. грн., 20 тис. грн. з яких уже проплачені. Кошти будуть направлені для встановлення пам’ятника «Небесна Сотня» у Гадячі.  

Конкурс на кращу автобусну зупинку

Вкотре говорили про нього та зацікавлювали сільських голів призами – коштами, які будуть направлені на ремонт дороги. 

У різному, обговорили світлофор, який нещодавно встановили на пл. Миру, Віктор Оробей (голова постійної комісій з питань місцевого самоврядування) звернувся до сільських голів, та директорів школи, щоб ті в свою чергу повідомили односельчан про діючий світлофор: «Звичайно, недоліки є, були і будуть, над ними потрібно тільки працювати». «Встановлення світлофорів – це одна з вирішення проблеми на пл. Миру. Ми виділили 200 тис. грн. для того, щоб навчити пішоходів правильно ходити по пішохідних переходах, а водіїв рухатися згідно знаків», – так прокоментував дану ситуацію міський голова.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...