З кого брати приклад, а кому сплатити штраф?

амброзія копия
Поділитися новиною

амброзія копияДруга половина літа і початок осені – пора цвітіння амброзії, пилок якої – найсильніший алерген для людей різного віку. Щороку проводяться заходи по її знешкодженню, цього літа картина виявилася знов невтішною, адже боротися з цим бур’яном з кожним роком стає все складніше. З 5 липня по 5 серпня в районі був оголошений місячник боротьби з карантинними рослинами. 

1 серпня інспектор по благоустрою міста Іван Підгайний спільно з фіто санітарним інспектором Григорієм Красюком робили об’їзд по місту, запросили і кореспондента тижневика.

При зустрічі Іван Олексійович розповів, що до міської ради надходило багато звернень, щодо розповсюдження амброзії, особливо на території Великого ринку, тому спочатку поїхали туди. Не встигли вийти із автомобіля, і уже наткнулися на амброзію. Вирішили завітати до кожного магазину, що розташовані поблизу ринку і поцікавитися, чи взагалі, її хтось знищує. Господарів на робочому місці виявилось тільки два, а працівники говорили, що вони таких питань не вирішують, можуть лише передати керівництву. Були й такі, що казали: «Вперше бачу, та ще й на моїй території. А воно що, ще й отруйне?».  

Того дня нікого не штрафували, інспектори вирішили на перший раз робити тільки попередження, а якщо рослини не знищать, то за кожну власникам території, на якій вона буде рости, доведеться сплатити штраф – 250 грн.  

Біля багатьох магазинів не було урн для сміття, або якщо й були, то в жахливому стані, господарям оголосили попередження, свої недоліки вони повинні усунути за тиждень, а якщо ні – заплатять штраф.

Після цього поїхали до цегельного заводу, його територія була викошена і приведена до порядку. Потім перевірили вул. Гагаріна, де побачили багато чагарників, недогляд комунального підприємства. І куди оком не глянь – майже скрізь амброзія. Приїхавши до залізничного вокзалу, зустріли його начальника, яка заявила, що на її території амброзії немає, а там де вона є – то територія елеватора. Запросили туди директора елеватора. У суперечці посадові особи так і не змогли поділити територію. Інспектори вирішили надати їм тиждень на з’ясування, кому ж таки вона належить та знищити злощасні рослини.

Оксана Руденко

НА ФОТО: інспектори під час перевірки залізничного вокзалу

LIVE OFFLINE
track image
Loading...