ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ

лист
Поділитися новиною

листТакої державної програми, як Децентралізація, в Україні офіційно не існує, але вся влада і в тому числі місцева на даний час демонструє підбирання залишків фінансових шматків колективної власності для задоволення своїх потреб. Прикладом роботи Гадяцької райдержадміністрації такого напрямку 27липня 2016року в приміщенні будинку культури с Біленченківка стало виїздне засідання колегії РДА. У частині третього питання «Про результати перевірки стану здійснення виконавчим комітетом Біленченківської сільської ради делегованих повноважень органів виконавчої влади, передбачених ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування» за 2015-2016роки. 

Перевірка результатів діяльності Біленченківської сільської ради у сфері регулювання земельних відносин з боку РДА проводиться вже досить тривалий час, неодноразово була спроба прозвітувати результати перевірки, навіть з погрозами голови райдержадміністрації передати справу до прокуратури, але підстав для порушення кримінальної справи не має (пояснення на засіданні надав начальник Гадяцького відділу поліції Ботвина В.О.). Така перевірка демонструє цілеспрямованість голови РДА  примусити голову Біленченківської сільської Нікітенка С.О. шляхом тиску звільнити посаду для заміщення більш «зговірливим» керівником. Прикладом таких у залі засідання була присутня переважна більшість. 

Існує Закон України «Про місцеві державні адміністрації», де в ст.14, 35,36, 39, 49 чітко прописані права, повноваження і відповідальність РДА і червоною стрічкою звучить взаємодія, а не конфронтація між керівниками.

Не треба перед народом показувати свою дурість і спекулювати спільними помилками. Не винен сільський голова в тім, що сільську загальноосвітню школу протягом 25років руйнували без нього і тепер її відновлення потребує великих капіталовкладень з бюджету району чи Держави. Не буде він наповнювати кошик децентралізації народними коштами. Тиск на сільських голів продовжується. Є посередники, які виконують роль катів і б’ють себе в груди, мовляв – ми «чесні». Люди добре знають таких і ще довго будуть згадувати Петю Чорного. Жодним чином не оправдана така стратегія децентралізації з боку Гадяцької РДА та її голови. Необхідно негайно припинити нагнітання конфліктної ситуації в органах самоврядування та виконавчої влади на місцях. Громада довго чекати не буде. Час тоталітарного режиму минув і пану Матюшенку необхідно змінити тактику свого керівництва, додатково вивчити природу суспільства і його розвитку, пізнати сутність однієї людини і громади. Перекоси не пробачаються. 

Людмила Голуб

1 коментар до “ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...