Двоє поросят, ягня, зерно і 1000 гривень

Гостей було чимало
Поділитися новиною

Гостей було чималоНародні майстриніОдин із місцевих куренів який ласував гостей свята кулішемУПХНИВсе це і ще багато інших призів розігрували минулої суботи на Дні села у Сергіївці.

Цей день мабуть запам’ятається усім, хто там побував – громада зібрала усі сили і організувала широкомасштабне свято. Цілий тиждень гуртом готувались – прибирали місце проведення, викошували траву, монтували і прикрашали сцену. 

На свято запросили вже об’єднані із Сергіївкою, колективи сільських громад: щирі пісні усім дарували Розбишівський ансамбль «Сузір’я» і «Надвечір’я» із Качаново. Та все ж завдяки місцевим талантам (Василь Педько, Галина Балашова, Рустам Амінов, Любов Глушко, Анатолій Богуславець, Любов Свистун, Ігор Подорога  і звичайно ж фольклорний ансамбль «Сусідоньки») свято відбулося на вищому рівні.

Традиційно не обійшлося без виставки народних майстрів: Раїса Шульга показувала свої вироби сплетені із газетних трубочок; Юлія Разнова вміє декоративно прикрашати пляшки; Любов Гайдабура представила вироби із бісеру, а її тезка Любов Гайдабура показала свої малюнки.

Цьогоріч вирішили відійти від традиції і обрали не найкращу садибу, а таку, де дворище найкраще уквітчане. Однією із переможців у номінації стала Катерина Рєдькіна, до речі вона місцева активістка і допомагала прикрашати квітник після декомунізації пам’ятника  Дзержинському, а цього року подарувала із власного господарства порося на приз. Також кращими визнали обійстя Олени Мигаль і Лідії Верещаки.

Вшанували ювілярів, тих хто у шлюбі 25, 30 і 45 років. Не забули і про наймолодшу пару. Згадали найменших і найстарших жителів громади, матерів героїнь, військовослужбовців АТО, афганців, ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Словом, цього дня ніхто не був обділений увагою.

Обирали кращий куліш серед 10 представлених (кожен вуличний депутат зі своєю командою частував присутніх смачною кашею). Щоправда кращої обрати таки не змогли, тому й нагородили призами усіх: кого за жирність, кого за маслянистість…

Знайшли і спонсорів, які у свою чергу не поскупились на призи – дарували все, що згодиться у повсякденному побуті: окрім поросят, ягняти, будматеріалів і грошей, через лотерею розіграли олію, муку, цукерки, шоколадки, кришки для консервації, купу господарських дрібничок і…ящик горілки.

Загалом ніхто не сумував на дні села – шанувальникам пісні і танцю працівники СБК підготували концертну програму, для дорослих смажили м’ясо, а найменшим гостям свята встановили атракціони.

Оксана Кириченко

Подяка

Голові с \р с. Сергіївка Ігорю Лідовому

Шановний Ігоре Григоровичу!

Від усього серця хочемо подякувати Вам за Вашу працю, за турботу, за організованість у проведенні свята «День села». Спасибі Вам за щедрість душі, за людяність, за небайдужість до простих людей. Хай праця буде завжди Вам у радість, а ми – жителі села Сергіївка будемо Вам допомагати, від щирого серця.

Хай дає Вам Бог наснаги,

Від людей – добра й поваги,

Хай щасливо вам живеться,

Бо у Вас – велике серце.

Так тримати!

З повагою жителі с. Сергіївка, вулиць: Центральна, Гагаріна, Набережна Хоролу, Шкільна, Лукова.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...