Гулянням не завадив навіть дощ

Гості свята у вишиванках копия
Поділитися новиною

Гості свята у вишиванках копияМолодь на святі копияПетрівчани святкують копияМинулої суботи Петрівка-Роменська святкувала День села. На сільському стадіоні, не дивлячись на дощову погоду, зібралося багато людей. Усім – від малечі до старожилів – було цікаво, які яскраві враження подарує цьогорічне дійство.

На початку свята із привітальним словом до односельчан звернулися сільський голова Валентина Бугайова та настоятель Святопокровської православної церкви протоієрей Олег Мостовий.

У селі є багато чудових майстринь-вишивальниць, які завітали на свято із своїми вишивками. Для них влаштували конкурс за такими критеріями: найбільша кількість вишитих рушників у однієї майстрині – переможницею стала Антоніна Хейло; найстародавніший рушник – Галина Тіщенко; рушник, вишитий в полтавському стилі – Ольга Зварич; майстриня найповажнішого віку – Ганна Ізюменко. Усім учасникам вручили призи.

Привітали і найменшу жительку села – Єву Мовчан.

Відзначили і гостей, які завітали на свято у вишиванках, всім їм вручили подарунки.

Привітали і місцевих довгожителів – 95-річного Семена Хижняка та Степана Рухляду, який через декілька днів буде святкувати 95 років.

Привітали за мужність у боротьбі з агресором і односельця, який зараз находиться в зоні АТО – Володимира Хижняка.

Вітали і подружні пари, які одружилися минулого тижня: Замотаєви Антон та Анжеліка, Денис Левченко і Юлія Тарасенко, Валерія Поливана і Юрій Даценко, Павленки Ігор та Аліна.

Також відзначили Євгенію та Володимира Шведів, які днями відсвяткували першу річницю подружнього життя та подружжя Ковальових Світлани та Станіслава, які святкували 25 років подружнього життя.

Золоте весілля відсвяткували Людмила та Віталій Куценки.

Привітали й іменинників, які в цей день святкували свій день народження, ними стали: Віктор Москалець, Роман Барановський, Анжеліка Коваль.

Піснею та добрим словом вітали цього дня і житлову-експлуатаційну дільницю; і людей, які наступного дня після святкування приводитимуть до належного виду сільський стадіон; організаційний комітет; депутатів сільської та районної рад; членів організаційного комітету та усіх спонсорів.

Завершили свято своїми запальними піснями гурт «Вікторія» з м. Полтава.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...