«Там і слон сидітиме – його не буде видно»

«Там і слон сидітиме – його не буде видно»

«Там і слон сидітиме – його не буде видно»

Поділитися новиною

«Там і слон сидітиме – його не буде видно»До редакції тижневика завітала мешканка вул. Садової Тетяна Рагуліна, яка розповіла, що після нападу на дівчинку у ярку в кінці травня по «гарячих слідах» мешканці прилеглих вулиць вирішили написати листа до міської ради з 211 підписами з проханням почистити ярок від чагарників. Ще прохали, щоб не вимикали світло після дванадцятої вечора. Листа віднесли у секретаріат м/р 25 травня. На початок липня письмової відповіді так і не дочекалися.

Зневірені гадячани, не знаючи, куди їм ще звертатись, зібрались минулого четверга для подальшого вирішення даного питання та запросили кореспондента тижневика. Прийшовши до ярка, ми побачили, що понад стежкою покосили.

«У нас на Спортивній нова влада нічого робити не хоче. А що ж тут робиться після 22.00, цього ж ніхто не бачить, а нам страшно з двору вийти. Приїжджав Михайло Харлан, походив тут, походив, мовляв, «та хто тут ходить» та що заради одної лампочки не приїде. Ходила до Дроботі, він також ніякої відповіді дав. Важливіші дуби, тополі, бордюри, тротуари, а те, що ми боїмося ввечері на вулицю вийти, так це, як виходить, нікого не стосується. Теперішня влада взагалі не прислухається до нашої думки», – говорить Марія Ковальова.

Активісти розповідають, що людей ходить через ярок багато, більшість молодь. На прибирання присилають діток із школи, але що ж вони можуть зробити. Також мешканці вулиць не дуже розуміють, чому вимикається світло. «У Зінькові цілу ніч світло горить, а  у нас  ні, ми ж місто обласного значення».

«Тетяна Савченко завжди відкликалася на наші прохання, а при нинішній владі і пояснень ніяких не дочекаєшся. Скільки у ярку дерев, які можна спиляти та віддати у школи. А як став нещасний випадок з дівчинкою, самі ж своїми очима бачили, як поліція їздила на машинах, вони ж боялися йти в ярок, один тато пішов. Чесно зізнатися, ми також і раді були б допомогти, так самі боялися. Там і слон сидітиме – його не буде видно», – додає Тетяна Рагуліна.

Ми звернулися за коментарем до Михайла Харлана (заступника міського голови): «Листа отримали. Чагарники як могли почистили. Зараз по місту багато роботи. У планах є реконструкція світла, але це буде пізніше».

Активісти готові самі вийти на розчистку чагарників, аби їм виділили пилку та дали машину на вивезення сміття, бо мешканці вулиць покошене узбіччя не вважають розчисткою. 

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...