У наступному році будуть діяти нові податки

У наступному році будуть діяти нові податки

У наступному році будуть діяти нові податки

Поділитися новиною

У наступному році будуть діяти нові податкиНа 9-ту сесію міської ради прибуло 20 депутатів із 26.

Транспортний податок:з 1 січня 2017 року буде діяти транспортний податок, платником якого будуть фізичні та юридичні особи, у тому числі резиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно чинного законодавства власні легкові автомобілі.

Об’єктом оподаткування є легкові автомобілі до п’яти років та з середньою ринковою вартістю понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати (1 млн 200 тис. грн). Ставка податку на розрахунковий рік становитиме 25 тис. грн на кожен легковий автомобіль, який підлягає оподаткуванню. Даний податок буде сплачуватися до бюджету міста.

Акцизний податок складатиме 5% від вартості податку на додану вартість від акцизних товарів, реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі під акцизні товари. Контроль здійснюватиметься податковою інспекцією, кошти надходитимуть до бюджету міста.

Податок на нерухоме майно.Платником є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти,  об’єкти житлової та нежитлової нерухомості та нерухомості, яка є у власності кількох осіб. Якщо ж житлове рухоме чи нерухоме майно є у власності кількох осіб, але не поділене, то платником податку є одна із осіб, визначена за їх згодою. База оподаткування зменшується для квартир, не залежно від їх кількості, на 70 м кв., для житлових будинків – на 120 м кв., для різних типів об’єктів житлового нерухомості, у тому числі їх часток – на 190 м кв., допоміжні споруди (сарай, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні та ін.) – на 60 м кв. Таке зменшення надається один раз на рік. Розмір ставки цього податку житлової нерухомості встановлюється у розмірі 0,1% від мінімальної заробітної плати за 1 м кв. бази оподаткування, оплата податку для об’єктів нежитлових об’єктів складає 0,1%. 

Якщо ви володієте квартирою і житловим будинком, у такому випадку береться сукупна площа і надається пільга 190  м кв. (70+120). Якщо у дворі є нежитлові  будівлі, то можна отримати пільгу на 60 м кв., ця площа не обкладається податком. Кошти зараховуються до бюджету міста.

Сортувальна лінія

На сьогоднішній день є дві проблеми по цьому питанню. Перша – виділення земельної ділянки, а жодна сільська рада на це не погоджується. Друга –  громадські слухання на території сільських рад. А сміття сортувати потрібно, для цього вирішили зробити мобільний сортувальний комплекс, тобто все обладнання буде вмонтовано у фурах. Звернулись до обласного екологічного фонду, ті пообіцяли допомогти у фінансуванні. При цьому частка міської ради складатиме 30% (з 1 млн 995 тис. грн міськрада повинна мати 585 тис. грн).

Внесення змін до бюджету

+3 тис. 869 грн – дохідна частина;

71 тис. 64 грн – видаткова частина.

Додається штатна одиниця водія  на з/п 14 тис. 634 грн. 

26 тис. грн – придбання двох комп’ютерів.

32 тис. 391 грн – оплата громадських робіт.

Витрати по каналізаційному колектору зменшуються, а заощаджені кошти передаються на придбання світлофору (на Великому кругу) – 200 тис. грн.

«Ніяких стоянок на Кругу не буде, повинен бути прямий проїзд, будемо залучати дорожню поліцію, будемо виховувати громадян і прививати дисципліну», – запевнив голова міської ради.

16 тис. 100 грн  направили на музей.

151 тис. 151 грн зняли з доріг і направили  на поточний ремонт тротуарних доріжок по вул. Героїв Майдану.

Дозвіл на викуп

Це питання у багатьох депутатів викликало невдоволення. Після довгих суперечок все ж таки вирішили продати частину будівлі банно-прального комбінату, загальною площею 225,7 м кв. Покупець – Олег Сегаль, придбає її за 370 тис. 445 грн. Отримані кошти будуть направлені на ремонт покрівлі банно-прального комбінату та приведення решти приміщення до нормального стану, щоб воно було підготовлене для офісних приміщень, які будуть використовуватися для потреб міської ради.

Передали косарку на баланс МКП «Комунсервіс», її вартість – 22 тис. грн.

Розмір орендної плати  за земельні ділянки

Відсоток плати зміниться тільки для нафтогазової промисловості та енергетики і становитиме у наступному році не 10%, а 12%.

Різне

Людмила Голуб виступила з питанням щодо роботи постійної комісії, яка проводить перевірку реєстрації та проживання громадян у гуртожитку міської ради за адресою: вул. Полтавська, 17а. Голова міської ради сказав, що при виявленні «справжніх жильців» будуть виділені кошти на ремонт будівлі та приведення до належного стану прибудинкової території.

Олена Будник (депутат м/р) зауважила, що в місті зроблена «велика робота» по благоустрою. Та повідомила, що до неї  звернулися жителі вул. Садова з проханням допомогти розчистити чагарники, де нещодавно був скоєний напад на дівчинку.

Оксана Руденко

1 коментар до “У наступному році будуть діяти нові податки

  1. з/п водія – 14 тис. 634 грн
    оО 😮
    Надо было на водителя міськради идти учиться 😆

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...