«Ми воювали за покращення, а насправді змінюємо одного на іншого!»

«Ми воювали за покращення, а насправді змінюємо одного на іншого!»

«Ми воювали за покращення, а насправді змінюємо одного на іншого!»

Поділитися новиною

«Ми воювали за покращення, а насправді змінюємо одного на іншого!»15 червня, середа, 13:30

Перед приміщенням РДА знову зібрались люди, частина із них у військовій формі. Поруч автомобіль із надписом «Правий сектор». Серед активістів  кілька місцевих учасників АТО, кілька жінок та військові із інших областей, які завітали до нас ділитись досвідом у вирішенні подібних проблем. Під вікнами адмінбудівлі вони чекають голову РДА. Кажуть, що довго чекали покращень та підтримки з боку влади, але безрезультатно. У приклад ставлять проблеми із виділенням земель. Тепер вимагатимуть від чиновників звіту за час перебування на посаді.

«Де гарантії? – запитують АТОвці. – Чому немає покращень? Наші очільники поставлені Майданом, а тепер об нас витирають ноги! Ми повинні добиватись свого!»

До активістів голова РДА разом із заступником та головою райради вийшли відразу. Щоправда їх розмова з людьми була нетривалою. Посилаючись на зайнятість, посадовці призначили зустріч на інший день і, сівши у авто голови РДА, поїхали у невідомому напрямку.

21 червня, вівторок, 13:00

У приміщенні РДА відбулося засідання, на якому були присутні голови адміністрації та міської ради, учасники АТО, деякі сільські голови та керівники відділів адміністрації. Розглядали питання про соціальний захист, надання адміністративних послуг та виділення земельних ділянок учасникам АТО на території міста та району. Учасники АТО мали змогу задавати питання, які їх турбують.

По виділенню земельних ділянок проблема виникла у таких сільських радах: Рашівка, Мартинівка, Ручки та Книшівка, але, як запевнили присутніх представники с/р, питання у найближчі строки буде вирішене.

Щодо міської ради, то так як немає можливості виділяти по 2 га землі у межах міста, була домовленість із районною радою та райдержадміністрацією про виділення ділянок на територіях певних сільських рад. Зараз також вирішується питання про виділення по 10 соток під будівництво у місті.

Як виявилось, деякі учасники АТО не знали, що мають право на безкоштовні ліки та стоматологічні послуги, а також оздоровлення. Коментар посадовців був такий: усе у ваших руках, звертайтеся – і вам пояснять, допоможуть, підкажуть.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...