Лютенька святкує!

Лютенька святкує!

Лютенька святкує!

Поділитися новиною

Лютенька святкує!Центральна площа вщент заставлена дитячими розважальними атракціонами та сувенірами. Звідусіль пахне смаженим попкорном і кольоровою солодкою ватою. Місцеві жителі у найкращих вбраннях повільно прогулюються вулицею і підтанцьовують веселій мелодії…

Так 18 червня відзначали  День села у Лютеньці. Святкове дійство розділили на дві частини – урочисту, яка відбувалась у місцевому Будинку культури, і розважальну, яка продовжилась після урочистої на вулиці.

До свята підготувались ґрунтовно, здається, що привітали чи не кожного жителя сільської ради.

Першими слова привітання почули ветерани війни та учасники бойових дій: О.А. Барильченко, В.І. Скрипка і І.І. Передерій. Хвилиною мовчання вшанували й тих, кого вже немає в живих.

Наступними привітали ветеранів бойових дій міжнародних конфліктів: В.Ф. Гришка, С.В. Данильченка, О.В. Катькала, В.М. Козика, В.Д. Турчака, І.В. Шрамковського, В.С. Мотрича, І.І. Ластовину, М.С. Луценка, Г.І. Ярмоленка,  І.П. Гриня.

Подякували за самовідданість та мужність при ліквідації аварії на ЧАЕС учасникам: В.В. Бойку, М.І. Вишневецькому, М.Г. Вовку, М.І. Демиденку, В.К. Євтушенку, А.І. Лаврику, М.А. Маковському, М.С. Паниці, М.В.  Передерію, В.І. Піддубному, М.Д. Савченку, Л.В. Усику.

Привітали за мужність у боротьбі з агресором учасників АТО: О.Жогла, В.Коваленка, О.Кононенка, В.Луценка, М.Мищенка, М.Симоненка, М.Сніжка, В.Солодовника, С.Юрченка, А.Хоменка, В.Рубана, С.Іванова, В.Боряка, В.Шукруту, О.Галанова, О.Бездудного, М.Розбицького, А.Березовського, О.Артеменка, О.Коваленка, В.Пітеля, А.Довжика, Д.Кацюбу, С.Ірклієвського, В.Філіпішина, О.Міщенка, В.Мірошниченка. 

Цього дня у Лютеньці іменини святкували 9 осіб: А.Злепко, Ю.Діброва, Ю.Бездудна, Л.Ірклієвська, О.Коваленко, С.Козик, М.Передерій, Г.Захлистенко, М.Гринь.

Вітали і ті подружні пари, які побралися цього ж дня: Петро і Тамара Тіцькі (38 років у шлюбі), Микола та Лідія Сніжки (34  роки у шлюбі).

Приємним подарунком привітали і місцеву довгожительку – 95-річну  Олександру Пантелеймонівну Артеменко.

Є у Лютеньці родини, яких завжди підтримують, адже матері виховують самостійно по троє дітей – це Галина Марченко і Альона Сидоренко. Їх також вітали подарунками і квітами.

Згадали лютенчани і про надзвичайну подію для села – народження двійняток у родині Вишневецьких.

Визначили кращих трударів року – Івана Бездудного і Олександра Ходню.

Власниками найкращих садиб цього року обрано:  Ніну Шемет, Віталія Лаврика, Віктора Баглая.

Титулом «народні умільці» нагородили: Ольгу Пасько, Аллу Сауляк, Наталію Лаврик.

Але насамперед хотілося б відзначити тих, без кого це свято навряд чи стало б таким запальним та енергійним, тих, хто своїми голосами увесь вечір дарував прекрасні пісенні вітання – учасників вокального ансамблю «Лютенчанка».

«БМ»

Лютенька святкує!Лютенька святкує!Лютенька святкує!

Піснею та добрим словом вітали цього дня і місцевий танцювальний ансамбль, і підприємства, і лісничі господарства,  і вчителів місцевої школи, і працівників дитячого садочка, і медпрацівників, і працівників РЕМу, і працівників пошти, усе відділення соціальної допомоги на дому, спортсменів, працівників АЗС, працівників громадських робіт, активних громадян села, колектив СБК. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...