Завод є, а доріг немає

Завод є, а доріг немає

Завод є, а доріг немає

Поділитися новиною

Завод є, а доріг немає«Кожен ранок він димить! Така кіптява чорна, аж очі виїдає. І не дивно тоді, звідки всі наші болячки… Чому за цим ніхто не слідкує?» – із неприхованою роздратованістю розповідає гість редакції. Так описує гадячанин діяльність асфальтного заводу, що знаходиться у межах міста.

Але, як виявилось, гадячани навіть не здогадуються, що димить саме асфальтний завод (і, як ми дізналися згодом, навіть не один).

Але, на наше здивування, жодного посилання на активно працюючі місцеві асфальтні заводи в Інтернет-мережах ми не знайшли. Намагаючись знайти хоч якусь інформацію про місцеве виробництво асфальту, ми звернулись у міськраду. Звідти дізнались, що офіційного міського асфальтного заводу не існує, але асфальт таки виробляють на кількох потужностях у районі.

Де саме димить, довелося шукати навмання. Сумнозвісний завод, на перший погляд він здався нам безлюдним – жодного натяку на роботу, окрім гуркоту в одній із будівель, не було. Територія не огороджена, під ногами пісок, залитий невідомою речовиною, схожою на мастило. Біля єдиної споруди на території виробництва ми помітили кількох працівників. Вони і підтвердили той факт, що димить саме їх завод, власником якого є місцевий райавтодор. Саме тут автодор виробляє асфальт, яким потім ремонтують дороги державного значення по Гадяцькому району.

Прогулявшись територією, ми побачили давно застаріле обладнання, тож зовсім не дивно, що завод робить такі викиди у повітря. Як стверджують екологи, на подібних підприємствах потрібно систематично робити заміри, але на це найчастіше «не вистачає» коштів.

Та можливо, на дим ніхто б і не скаржився, якби хоч дороги були добре відремонтовані. А то тільки димить, а ями як були, так і залишаються.   

«Базар Медіа в Україні»

Під час нашої подорожі «найзадимленішими місцями» міста сповістив про початок роботи густим сірим димом завод, власником якого нібито є ПП Мішур. А поблизу згадуваних асфальтних виробництв вибудувався ще один завод із загадковим власником, якого ніхто не бачив. Працівники сусідніх заводів кажуть, що виробництво не працювало жодного дня, нібито по причині відсутності належної документації та дозволів. Але з-поміж інших саме він має найпристойніший вигляд. 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...