Ніж і чорний берет, макет вибухового пристрою і фотографія воїна ЗСУ – ось такі знахідки на святому місці

Ніж і чорний берет, макет вибухового пристрою і фотографія воїна ЗСУ – ось такі знахідки на святому місці

Ніж і чорний берет, макет вибухового пристрою і фотографія воїна ЗСУ – ось такі знахідки на святому місці

Поділитися новиною

Ніж і чорний берет, макет вибухового пристрою і фотографія воїна ЗСУ – ось такі знахідки на святому місціУ понеділок, 30 травня, у Свято-Успенському соборі Гадяча на тетраподі біля ікони працівницею Собору була знайдена чоловіча сумочка типу «барсетка». Зверху сумочки виглядали трубка, жилка і дріт. Зовні це було подібним на вибуховий пристрій. Нещодавно біля тетраподу працівники собору бачили двох молодих хлопців (років тридцяти). Інша працівниця собору поруч біля квітів знайшла фото воїна.

У сумочці знаходились металеві шайби, гайки, кульки і всякий інший непотріб. Спочатку ми нічого не чіпали і думали, що це хтось забув свої речі і повернеться за ними. Але до Ніж і чорний берет, макет вибухового пристрою і фотографія воїна ЗСУ – ось такі знахідки на святому місцікінця дня і в наступний день ніхто не прийшов. І вже сьогодні разом із працівниками поліції ми побачили ще одну знахідку – чорний берет, в який був загорнутий ніж. Поліція забрала речі як речові докази.

Зранку я зустрічався з начальником СБУ і розповів про ці провокативні дії невідомих осіб, а також просив звернути увагу, про те, що в Інтернеті на сайті Вікіпедіа в інформації про Свято-Успенський собор міста Гадяча містяться неправдиві дані, що «…Свято-Успенський собор підпорядкований Російській Ніж і чорний берет, макет вибухового пристрою і фотографія воїна ЗСУ – ось такі знахідки на святому місціПравославній Церкві і проводить пропаганду проти України…»

Ці зміни у Вікіпедії зі внесенням цього тексту зробив 27 квітня 2016 року Oleksandr Osypenko. Після тривалих дзвінків наших прихожан я вніс останні зміни в Вікіпедію і викреслив цей брудний наклеп, написавши правдиві історичні дані. Проте в історії сайту дуже просто можна знайти попереднього дописувача Oleksandr Osypenko, який реєстрований десь в Росії, і всі його друзі на фото з мечами, замальованими чорними очима і в масках, неначе якісь скінхеди, або інші молодіжні «нацики».

Я постійно всім пояснюю, що насправді наш собор належить нашій Гадяцькій релігійній громаді Української Православної Церкви і ніякого відношення до Російської Церкви ми не маємо. Тим більше пропаганда проти України у нас ніколи і ніким не велась. Навпаки ми твердо стоїмо на українських державницьких і патріотичних позиціях. Ми підтримуємо цілісність України, ми засуджуємо російську агресію. Підтримуємо наших воїнів і членів їх сімей, допомагаємо переселенцям продуктами і працевлаштуванням.

Такі провокативні наклепницькі дії розпалюють ворожнечу і можуть призвести до трагічних наслідків. Ми готові подавати позов до суду і повідомляти всі засоби інформації, щоб захистити наш собор і громаду від теракту, від біди.

Ігор Цебенко, благочинний Гадяцького району, протоієрей

LIVE OFFLINE
track image
Loading...