«Я проти своєї совісті не піду!»

«Гадяцька» справа очима полтавських суддів

«Гадяцька» справа очима полтавських суддів

Поділитися новиною

«Я проти своєї совісті не піду!»Саме так сказала Людмила Голуб після оголошення вироку суду по цивільній справі «Про захист честі, гідності та ділової репутації» за позовом Олексія Матюшенка (голова РДА), розгляд якої відбувся 1 червня.

Нагадаємо, 29 березня на засіданні колегії Гадяцької РДА Людмила Голуб «кинула виклик» Олексію Матюшенку – вказала на його помилки, звинуватила у корупційних діяннях та висловила недовіру від імені громади. Це стало предметом чергової судової тяганини для чиновника.

Позиція захисника позивача: «Відповідач розповсюдила інформацію, яка, на нашу думку, шкодить діловій репутації позивача. Дана інформація неправдива, нічим не підтверджена. Тому просимо суд визнати її недостовірною».

Позиція відповідача: «Конституція гарантує право на свободу думки і слова кожному. Цю інформацію я вважаю достовірною і надала її у правоохоронні органи. Наскільки мені відомо, зараз відкрите кримінальне провадження  та досудове розслідування по факту перевищення повноважень посадовими особами РДА. Доказова база є, і після перевірки усе стане відомо. Також вважаю, що кожній людині, щоб визнати приниження честі та гідності, потрібно як мінімум мати такі якості».

Суддя оголосив результативну частину:

«Розглянувши у відкритому судовому засіданні справу вирішив: позов задовольнити частково. Визнати недостовірною та такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію Матюшенка О.В. інформацію поширену Голуб Л.Б. під час засідання колегії Гадяцької РДА 29.03.2016 року, а саме «Олексій Володимирович використовує і перевищує свої посадові повноваження. Поєднує власні інтереси з державними. Налагодив корупційні схеми у всіх сферах діяльності. Примушує працювати цілу армію своїх людей на відмивання державних коштів. Надалі апетит розгорався: почались вирубки лісів, дерибани районних земель, сумнівні кадрові призначення. Дійшло до того, що вже підставляє своїх підлеглих, у тому числі замісників у своїх не зовсім чистих справах. У результаті усіх цих оборудок, усіх цих діянь орієнтовно мільйони гривень побігли в кармани Олексія Володимировича із державного бюджету, так сказати».

Зобов’язати Людмилу Голуб після набрання рішення законної сили спростувати під час проведення найближчого засідання колегії РДА вищезазначену недостовірну та таку, що порочить честь і гідність позивача. Стягнути із Голуб Л.Б. на користь Матюшенка О.В. витрати, пов’язані із виплатою судового збору у сумі 1102 грн. Рішення може бути оскаржене у апеляційному порядку у 10-денний термін».

Сама Людмила Голуб своєї вини не визнає і, як повідомила нам згодом, ані спростовувати інформацію, ані платити судовий збір не збирається.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...