Зросла кількість пожеж!

Зросла кількість пожеж!

Зросла кількість пожеж!

Поділитися новиною

Зросла кількість пожеж!Гадяцький районний сектор ГУДСНС України у Полтавській області вкрай стурбований обстановкою з пожежами, що склалася на даний момент у районі.

Уже за період 2016 року на території району виникло 29 пожеж, вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 826900 грн. У результаті пожеж загинула одна людина.

Основними причинами виникнення пожеж на території району є: необережне поводження з вогнем – 14 пожеж, коротке замкнення електромережі – 6 пожеж, порушення правил монтажу та несправність пічного опалення – 7 пожеж, підпал – 2.

За минулий тиждень у Гадяцькому районі виникла 1 пожежа.

Так, 29.05 о 01 годині 20 хвилин черговому диспетчеру ДПРЧ-6 ДПРЗ-1 ГУ ДСНС України у Полтавській області від громадянина К. надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла у його бані, що розташована в с. Кр. Лука. Унаслідок загорання пожежею знищено майно, розташоване всередині бані.

Аби вплинути на свідомість громадян та попередити їх про суворе дотримання правил пожежної безпеки, роз’яснити правила пожежної безпеки під час користування пічним опаленням та використання відкритого вогню, працівники Гадяцького РС ГУДСНС України у Полтавській області провели профілактичні рейди, під час яких здійснюються подворові обходи житлового сектору району.

Така робота ґрунтується на проведенні серед населення інструктажів та роз’яснювальної роботи, які направлені на те, щоб викликати у громадян почуття обережного ставлення до виконання елементарних правил безпеки життєдіяльності, уважного ставлення до власного життя та здоров’я, а також життя та здоров’я оточуючих. Особлива увага під час подібних заходів приділяється категорії людей, які зловживають спиртними напоями, а також родинам, які виховують дітей. Під час відвідування помешкань рятувальники звертають увагу та вказують власникам будинків на недоліки щодо протипожежного стану пічного опалення, зокрема, на наявність тріщин у печах, своєчасне їх очищення від сажі, стан димоходів. Не залишаються поза увагою і питання стану електромереж у будинках, мешканцям роз’яснюється, яку небезпеку становить виникнення пожеж через коротке замкнення електромережі, що містить в собі наявність «скруток» та застосування саморобних плавких запобіжників в електролічильниках.

Окремої уваги заслуговують пожежі в природних екосистемах! Так, за оперативними даними, на території Полтавської області з початку року у природних екосистемах виникло 206 пожеж. Основними причинами виникнення є необережне поводження громадян із вогнем. Пам’ятайте, суворе дотримання правил пожежної безпеки збереже ваше житло від пожеж.Також попереджаємо про безпеку під час відпочинку біля води. Купатися та заходити у воду в нетверезому стані категорично заборонено!

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером «101».

В. Губський, начальник Гадяцького РC ГУДСНС України у Полтавській області, підполковник служби цивільного захисту 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...