Не хочуть возити пільговиків?

Не хочуть возити пільговиків?

Не хочуть возити пільговиків?

Поділитися новиною

Не хочуть возити пільговиків?Шановна редакціє!

Прошу вас надрукувати ще одного листа, як запитання на дві публікації у вашій газеті за 10 березня та 15 квітня 2016 року, в яких начальник управління соцзахисту населення Гадяцької РДА В. Тарасенко розповідає про пільги на проїзд автомобільним транспортом на приміських маршрутах перевізником ПрАТ «Гадяцьке АТП-15337» і не згадує про міський транспорт.

А також не говорить про пенсіонерів за віком, які також відносяться до пільгової категорії як учасники бойових дій та інваліди. (Постанова КМУ «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» від 17.05.93 № 354: ввести безплатний проїзд для пенсіонерів за віком на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах – яку ніхто не відміняв. Чому така вибірковість і неповага до людей похилого віку? 10 травня 2016 року дивлюся трансляцію Верховної Ради і чую виступ одного із депутатів, що пенсіонери за віком повинні їздити безкоштовно! Мені, людині у 77 років, яка все життя важко працювала, відмовляють у безкоштовному проїзді, і я цим дуже обурена. Хочу почути аргументи по цьому факту. І чи будуть коли-небудь у нас працювати Закони? Хочу ще звернути вашу увагу на якість автобусів, схожих на рухлядь, вихлопні гази чорні та густі, які розносяться по місту і забруднюють атмосферу, якими начебто перевозять людей (а возити ними треба хіба, що скотину) та й платню беруть непогану (3 гривні) і квитків не дають. І ще скажу, що автобус ЛАЗ ПрАТ «Гадяцьке АТП-15337» у 2015 році розпався на ходу – відпали колеса – це люди бачили (пощастило без жертв). Так де ж поділися компенсаційні виплати, які виділяються із 1993 року з Держбюджету у середньому по 50 тисяч на місяць. Відмовлялися і пільговиків возити і транспорту належного не придбано.

Це вже з 1 січня 2016 року надання пільг окремим категоріям громадян та фінансування втрат громадського транспорту від перевезення пільговиків покладено на органи місцевої влади та місцевого самоврядування. Чому від недолугих законів повинні страждати прості люди? Не хочуть возити пільговиків? А у автобусах ніякого комфорту немає. Деколи на одній нозі їхати доводиться, стільки пасажирів. Набридли вже ці транспортні колапси, низькі зарплати і пенсії, суцільне подорожчання та погіршення рівня життя. Міського транспорту, виходить, немає, а тільки курсує весь час один маршрут на Малі Будища. Ось так і їздимо, не говорячи про якість доріг. Так коли ж у нас буде дотримуватися законодавство, і коли ви вже накрадетеся? Скажіть, коли у вас хоч трохи пробудиться сумління? У нас діє Конституція України, в якій записано, що «людина визнається найвищою соціальною цінністю, а її права і свободи визначають зміст і спрямованість держави». У нас все ще продовжує діяти принцип верховенства права, і законодавство теж продовжує функціонувати.

К. Пашнєва, 16.05.2016, м. Гадяч

6 коментарі до “Не хочуть возити пільговиків?

  1. Я непротив льготного проезда пенсионеров,но как и другие обычные граждане,которые часто ездят автобусами,возмущен тем,что в пенсионные дни невозможно нормально ехать в переполненном автобусе.Маршрут Гадяч-Миргород сутра и вобед забит людьми,большая часть из них пенсионеры,которые ждут вторника,чтоб бесплатно проехать.А как же мы,люди платящие,которым даже стать негде в забитом автобусе?!
    Что разве нельзя этой категории людей сделать в такой день отдельный автобус,чтоб те кто платит деньги,могли нормально ехать?!

  2. Пожертвував би Олексій Матющенко пенсіонерам кошти на комфортний автобус та пільговий проїзд. Занадто велика різниця міжзасобами переміщення голови РДА та простого народу.

  3. Голуб Л, Ти вкрала в лікарні скільки грошей ,що вистачить на два автобуси, Чи вже забула за,що срок мотала.Так ми помнемо.

  4. У Нас 90% законів не підкріплені грошима, так,що сідаємо на закони і катаємось до ізнеможенія! А взагалі ідея файна (кожному по автобусу)

  5. [quote name=”пересічний”]Голуб Л, Ти вкрала в лікарні скільки грошей ,що вистачить на два автобуси, Чи вже забула за,що срок мотала.Так ми помнемо.[/quote]
    Помни свою кабаку.

  6. Людка ! брось ти єтот тюремний жаргон! Ти сидела за хищения в особо крупных размерах.Грьобана борец за справедливость.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...