«Чорнобильський пил на роки осідає»

«Чорнобильський пил на роки осідає»

«Чорнобильський пил на роки осідає»

Поділитися новиною

«Чорнобильський пил на роки осідає»Минуло 30 років від трагічної події, яка сколихнула все людство, багато доль  вона обпалила своїм смертельним вогнем. Полинова зоря впала на землю – так називають аварію на ЧАЕС. Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається величезним горем для нас, українців.

До сумних роковин трагедії, 22 квітня працівники центральної бібліотеки ім. Лесі Українки провели зустріч – вшанування «Чорнобильський пил на роки осідає» для учнів 9- Б класу міської школи №2. Наші земляки також брали участь у ліквідації наслідків на ЧАЕС. Серед них –  заступник голови ради районного добровільного товариства «Союз Чорнобиль», Григорій Сафонов. Діти уважно слухали розповідь про ті далекі події, з цікавістю розглядали засоби захисту від радіації та фотографії недавньої поїздки до Чорнобильської зони.

Проникливо звучали вірші у виконанні учнів Суховій Світлани, Глухоти Андрія, Тиндик Анастасії та Гончаренко Олега. А Змага Анастасія виконала пісню «В нашому серці». Привернула увагу присутніх і книжкова виставка – реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі». Документи, представлені на ній, розповідають про страшну трагедію на Чорнобильській АЕС, яка залишила тяжкі наслідки для України та світу. Друковане слово застерігає, попереджає, примушує замислитися та змінити наше ставлення до природи.

А. Божко, бібліотекар 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...