2016-й оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи.

2016-й оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

2016-й оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Поділитися новиною

2016-й оголошено роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.21 квітня у приміщенні РДА відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Соціальний захист учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС».

«…Те, чого ми чекали до цих роковин від держави, то нічого не дочекалися, навіть мітингами нічого не добилися», – сказав Віталій Биченко (голова ГО «Союз Чорнобиль»).

На засіданні також обговорили питання соціального захисту громадян, постраждалих унаслідок аварії на ЧАЕС: про надання пільг та проведення санаторно-курортного лікування; про ремонт пам’ятника, який потрібно було б зробити до 30-х роковин, а не відкладати на «потім», тим паче що кошти виділені. До речі, при бажанні очільники могли б придбати  і медалі ліквідаторам, як зробив, наприклад, Розбишівський сільський голова. Також обговорили урочистості до роковин трагедії.

Як сказав Володимир Нікітенко (голова районної ради): «На державу не слід надіятись, зробимо все, що в наших силах, згадаємо та провідаємо ліквідаторів».

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...