На обіцянки виборцям!

Геннадій Дроботя

Геннадій Дроботя

Поділитися новиною

Геннадій Дроботя

Саме на такі потреби вирішили розпочати виділяти кошти депутати на останній сесії міської ради, яка відбулась минулого четверга. Адже кожен народний обранець, перед виборами добряче наобіцяв своїм виборцям. Тож, ймовірно, після перевиконання бюджету у першому півріччі обіцянки втіляться у життя.
Нове обличчя у міській раді

Пропрацювавши майже півроку, мер міста нарешті обрав ідеальну (із його слів) кандидатуру на посаду першого заступника. Ним став Геннадій Дроботя, 1982 р.н., навчався у Полтавському національному технічному університеті ім. Ю.Кондратюка, отримав вищу освіту по кваліфікації інженер-механік. Працював у ДП «Маунфілд Комодітіс Юкрейн»– починав простим слюсарем, потім був оператором технологічної установки, далі переведений на посаду інженера із охорони праці (5 років). Останнє місце роботи –  виконавча дирекція фонду страхування від нещасних випадків (5 років).

Як висловився міський голова, цього чоловіка він протягом останніх 5 років особисто контролював і підготовлював, щоправда на іншу посаду. Депутатів трохи насторожила така поспішність у виборі кандидатури. Але, як висловився новопризначений заступник, при певній підтримці він із усім впорається.

Геннадію Дроботі присвоїли 9-й ранг посадової особи місцевого самоврядування у межах 4-ї категорії посад. Із посадовим окладом у 3326 гривень + надбавка за ранг (910 грн) + надбавка за виконання особливо важливої роботи (50% від посадового окладу з урахуванням доплати за ранг) + надбавка за вислугу років. Також заступнику буде  здійснюватись щомісячне преміювання та преміювання до професійних та державних свят у межах видатків на оплату праці у розмірі не менше як 10% посадового окладу та економії фонду оплати праці; надаватиметься матеріальна допомога для вирішення матеріально побутових питань та матеріальна допомога на оздоровлення у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.  

Зміни до бюджету міста

Збільшили доходну частину на 6 млн 864 тис. 100 грн.

Видаткова частина бюджету збільшується на 7 млн 872 тис. 262 грн і буде направлена: на розробку генерального плану міста – 380 тис. грн, на поточний ремонт внутрішньобудинкових доріг – 300 тис. грн, на капремонт каналізаційного колектора по вул. 50 р. Жовтня – 150 тис. грн.

300 тис. грн – на поточний ремонт тротуарів по місту.

32 тис. грн – на придбання мотоблоку та фрези по програмі озеленення міста.

30 тис. грн – передали поліції на придбання газових установок для автомобілів (6 шт.).

50 тис. грн – направили районному бюджету на зубопротезування пільгових категорій.

30 тис. грн – спортивному товариству «Колос» на фінансову підтримку ФК «Псьол».

50 тис. грн – на капремонт денного стаціонару ЦРЛ.

Пришвидшимо ремонт!

Депутат міськради Олег Боцула звернувся до міської ради із пропозицією співфінансування. Жителі пров. Пролетарського, заручившись підтримкою депутата, зібрали частину коштів для того, щоб пришвидшити ремонт дороги по їх вулиці. Тепер чекають на допомогу з боку міської ради (25% – жителі, 75% – міська рада). Вислухавши прохання жителів, депутатський корпус пообіцяв допомогти. Відтепер подібні вулиці будуть у списку пріоритетних і будь-які покращення на них будуть проводитись у першу чергу. 

Співфінансування на 2017 рік

Щоб отримати грошову допомогу із державного фонду економічного розвитку, Мінрегіон вимагає  співфінансування із місцевого бюджету. Таким шляхом міська рада вже отримала кошти на реконструкцію станції 2-го підйому води.

Тому, не гаючи часу, міська рада направляє 3 нових проекти: будівництво системи водопостачання, реконструкція парку «Перемога»,  реконструкція самопливного каналізаційного колектора по вул. 50 р. Жовтня. Наша міська рада пропонує частку співфінансування у розмірі 15% від загальної вартості. Загальна вартість на кожен об’єкт становить 1,5 млн грн. 

Обласний екологічний фонд також приймав проекти на співфінансування. На їх адресу направили проекти на придбання сміттєвозу (вартість близько 2 млн грн), сміттєвих контейнерів (у межах 200 тис. грн), роторного компресора на очисні споруди.

Усі запити задовольнили, частка співфінансування – у межах 30%.

Нові 1,5 ставки

Із 1 травня ц.р. до складу виконкому міської ради вводиться 1,5 одиниці  – інспектор по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста і інженер-програміст (0,5 ставки). Програміст потрібен для обслуговування новостворених відділів. А інспектор по благоустрою буде здійснювати контроль за дотриманням правил торгівлі і благоустрою міста.

Паралельно на охорону довкілля та екологічну безпеку міста виділено:

32 тис. грн – на придбання ручного культиватора і мотофрези, щоб привести у порядок газони і паркову зону;

8 тис. грн – на придбання квітів, кущів, саджанців, газонну траву. 

Вейкбординг – бути чи ні?

Це питання було найцікавішим з-поміж усіх, що розглядались останній сесії. Від власника канатної доріжки і сумнозвісного розважального закладу «Сан Сіті», що на місцевому пляжу, Ігоря Фролова надійшла заява на видачу дозволу на обслуговування та розміщення канатної дороги. Але профільна комісія при міській раді розглянула це питання і рекомендувала відмовити у наданні дозволу.   

Підприємець не розуміє відмови: «Канатна дорога – це розвиток спорту у місті. Подібних всього 5 у країні. Ми хочемо проводити змагання у Гадячі. Усі документи у порядку».

Після ряду питань від депутатів із приводу розважального закладу, який вже 12 років знаходиться на території пляжу, виявилось, що він функціонує без ліцензії на продаж спиртного, порушує розпорядок роботи та й славиться несприятливою криміногенною обстановкою.

Депутатський корпус зовсім не проти встановленого обладнання для вейкборду. Та все ж наполягає на перевірці якості, професійності і безпечності спортивного устаткування.

Це питання відклали до наступної сесії на довивчення. Тому у підприємця є час на облаштування і усунення усіх недоліків. У іншому разі його чекає відмова.

Олександр Товстий, Оксана Кириченко

У міській раді зареєстровано ще одну депутатську фракцію – партія БПП «Солідарність». Склад – 6 осіб: Микола Власенко (голова фракції), Анатолій Гузь, Катерина Кулик, Федір Артеменко, Тетяна Рубан, Іван Підгайний.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...