«Ситуація у районі контрольована!»

«Ситуація у районі контрольована!»

«Ситуація у районі контрольована!»

Поділитися новиною

«Ситуація у районі контрольована!»Заявив минулого тижня головний поліцейський району Віталій Ботвина на зустрічі із місцевими ЗМІ. Далі – коротко про головне.

Сall-центр і теркери

Віднедавна усім знайома телефонна лінія «102» працює по-новому. Тепер усі дзвінки  спершу потрапляють до оператора Полтавського call-центру.

Уже звідти уся інформація переадресовується безпосередньо до відповідального підрозділу.

Упроваджують нові технології і у Гадяцькому відділі поліції: встановлення автомобільних трекерів дало змогу пришвидшити роботу місцевих правоохоронців.

Боремось із розпиванням алкоголю!

Поліцейські не полишають надії побороти дитячий алкоголізм, постійно проводять рейди по відпрацюванню розважальних закладів району. Днями інспектором ювенальної превенції у ході проведення такого рейду в одному із сіл району було виявлено неповнолітнього після 22 години вечора у одному із місцевих кафе. Як результат, на власника закладу складено адміністративний протокол за ст.180-1 КУпАП та направлено його на розгляд суду.

Пограбування будинку голови РДА

Усім, хто від щирого серця переймається пограбуванням очільника, сповіщаємо: злодія ще не знайшли. Начальник місцевого відділення поліції розповів, що крадіжка дуже складна: відбувалась у чітко визначені часові проміжки, ймовірно, працювало близько трьох «висококваліфікованих» злочинців. Зараз тривають розшуково-слідчі дії. Від подальших коментарів поліцейський відмовився.

Розбій на Кіндратенка

Новина про розбійний напад на неповнолітню неабияк налякала гадячан минулого тижня. Насьогодні місцевий відділ поліції ще не розкрив злочин, але, як зізнається Віталій Ботвина, вже є підозрюваний. Чоловіка за подібний злочин затримали працівники одного із сусідніх підрозділів поліції. Наразі його винуватість не доведена. Його причетність або навпаки до злочинних дій у Гадячі буде встановлена згодом. 

Про гральний бізнес у Гадячі

«Як тільки ми отримали інформацію про гральний заклад, то відразу почали готуватись до законного документування злочинних дій (збирали відповідні довідки і т.д.). Потрібен був «ефект раптовості», а громадськість дала розголос інформації. Через це власники комп’ютерного клубу раптово зникли і справа зупинилась», – коментує ситуацію Віталій Ботвина.

У той самий час обласні ЗМІ повідомляли про закриття 16 подібних закладів за тиждень у самій лише Полтаві. Чомусь і  документи швидше зібрались, і слідчі дії не забарились, і навіть розголос не завадив. У Гадячі ж справа «загнулась» лише через те, що громадськість піднялася! Складається така думка, що якби справа не набула розголосу, то працювали б ті «недитячі розваги» ще дуже довго. 

Адміністративна комісія діє проти поліції

«На один із місцевих торгівельних закладів ми склали адміністративний протокол за продаж алкоголю неповнолітньому. Як і належить, передали справу на розгляд адміністративної комісії при міській раді. А комісія цей протокол закрила «за відсутністю складу 156 КУпАП» (саме тоді, коли кореспонденту нашого тижневика заборонили бути присутнім на розгляді цієї справи, – авт.). А наслідком міг би бути штраф або позбавлення ліцензії. Питання: чому нас не підтримує міська влада у ступені відповідальності? Ми затримуємо правопорушника, а адмінкомісія безкарно відпускає».

Справа Донос

«Справа у активній фазі розвитку в суді і наближається до фіналу. Ми лише конвоюємо обвинуваченого. Вона дуже складна, дуже багато запитань, є активна позиція захисту. Але у найближчі місяці ми отримаємо рішення суду».

«Закон Савченко»

24 грудня 2015 року вступив у силу закон  №3413 «Про удосконалення порядку зарахування судом попереднього ув’язнення в строк покарання», у народі званий «законом Савченко» (Надія – співавтор законопроекту): відповідно до закону, за кожен день в СІЗО суди будуть зараховувати винним по два дня відбуття покарання. Під дію так званого «закону Надії Савченко» підпадають майже 50 тисяч осіб, серед них багато відбували покарання за тяжкі злочини.

 «Зараз потенційна небезпека – закон «Савченко». Те, що ми бачимо зараз, і крадіжки у тому числі, – це тільки початок. Що буде далі, можна лише прогнозувати. Байдужість до майбутнього правоохоронних органів, постійні кадрові скорочення,  неналежне матеріально-технічне забезпечення ні до чого доброго не призведе», – підсумував Віталій Ботвина.

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...