Скоро влада працюватиме ProZorro

Скоро влада працюватиме ProZorro

Скоро влада працюватиме ProZorro

Поділитися новиною

Скоро влада працюватиме ProZorro29 березня відбулось засідання колегії райдержадміністрації. До вашої уваги питання, які нам здалися найцікавішими. 

Реформування освіти набирає обертів

З Інтернетом, добре оснащеними класами, автобусом та директором, обраним на конкурсній основі, – таким передбачено проект нових опорних шкіл.

На створення у кожному регіоні школи-хабу уряд виділив 170 мільйонів гривень. У першу чергу об’єднуватимуть школи з малою кількістю учнів. На Полтавщині таких близько 30-ти. На місцях опорні навчальні заклади обиратимуть за конкурсом.

Відділом освіти Гадяцької РДА із 1 по 15 березня проведено конкурс на створення опорних шкіл. Кожна школа району подавала матеріали відповідно до положення. Нині цей конкурс продовжено із 15 по 31 березня по області. На розгляд обласної комісії наш район подав матеріали трьох шкіл – Петрівсько-Роменської, Великобудищанської і Лютенської ЗОШ І-ІІІ ст. Тож імовірність створення опорних шкіл у районі є. 

Є й певні проблеми у реформуванні освіти – із 1 вересня школи, які налічують менше 25 учнів, із освітньої субвенції не фінансуватимуться, фінансуватимуть лише 1-4 класи. У районі є 2 школи, які не набирають 25 учнів.

Доля Гадяцького ВПАУ    

Усім, хто так переймався долею місцевого ВПАУ, повідомляємо -: заклад таки відстояли. На сьогодні вже є державне замовлення на 225 учнів профтехциклу і 30 осіб молодших спеціалістів. Усі чутки про закриття виявились неправдивими. Із фінансовим забезпеченням питання також вирішене, виділена субвенція із держбюджету – 6 млн грн, решту додасть міська рада.

«Відкритий уряд»

19 лютого набув чинності Закон України «Про публічні закупівлі». Згідно Із Законом «Про публічні закупівлі» нові правила роботи вводяться в дію: із 1 квітня 2016 – для центральних органів виконавчої влади та замовників, що здійснюють діяльність в окремих сферах господарювання; з 1 серпня – для всіх замовників. Скоро і гадяцькі бюджетні установи перейдуть на електронну систему закупівель «ProZorro». Полтавська облрада і Пирятинська РДА вже зараз у тестовому режимі працюють за цією програмою. Гадяцька РДА перед тим, як переводитись на нову електронну систему, планує за 3 наступні місяці відзвітуватися про закупівлі по усіх бюджетних закладах району і оприлюднити, куди витрачаються бюджетні кошти.   

Нові проекти на співфінансування

На нараді обговорили нові проекти, які подаватимуть на розгляд міжнародних фондів регіонального розвитку по системі співфінансування. На сьогодні заповнюється запит по 3-х сільрадах – Краснолуцькій (придбання сміттєвоза для ТПВ), Петрівсько-Роменській (розчистка річки і реконструкція очисних споруд) і Лютенській (розчистка річки). Також невдовзі буде проводитись обласний конкурс проектів, на який будуть направлені інші подібні запити.

Виклик чиновнику

Підсумувала нараду своїм виступом Людмила Голуб (депутат міської ради, громадський активіст). Вона «зробила виклик голові РДА Олексію Матюшенку» – у на його помилки, звинуватила у корупційних діяннях та висловила недовіру від імені громади. 

Оксана Кириченко, Олександр Товстий 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...